Política

Ortega i Rigau recorren al Suprem contra la condemna “política” pel procés del 9-N

En el recurs a l'alt tribunal, l'exvicepresidenta i l'exconsellera, inhabilitades 21 i 18 mesos, consideren que les penes pretenen frenar l'independentisme

Les defenses de l'exvicepresidenta Joana Ortega i de l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau han al·legat davant del Tribunal Suprem que la condemna d'inhabilitació de més d'un any i mig que se'ls va imposar –21 i 18 mesos, respectivament– per haver organitzat el 9-N és “política i ideològica”. Segons fonts judicials consultades per Europa Press, els advocats de Mas tenen previst presentar, la setmana que ve, el seu recurs de cassació davant del Suprem i sumar-se així als d'Ortega i Rigau. Els recursos, presentats ahir davant del Suprem, recorden que hi ha nombrosos precedents d'alts càrrecs que no han complert mandats del Tribunal Constitucional i que no han estat mai investigats, i apunten a un “tracte discriminatori” envers “una ideologia política” com és l'independentisme. La defensa d'Ortega sol·licita una reducció de condemna i que se li permeti participar en eleccions municipals, mentre que la de Rigau reclama que no sigui inhabilitada per a càrrecs electes, com ara el de diputada al Parlament, que té en aquests moments.

Homs denuncia Rajoy per desobeir

L'exconseller de la Presidència i condemnat pel 9-N Francesc Homs ha presentat una denúncia contra el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, en què l'acusa de desobediència al Tribunal Constitucional i de possible prevaricació al·legant un canvi en la doctrina sobre aquest delicte arran de la seva condemna pel procés participatiu del 2014. En la denúncia que ahir va avançar ElNacional.cat Homs critica que Rajoy “s'ha negat de manera manifesta a acatar pronunciaments del TC” i que el mateix tribunal li ho ha retret més d'un cop davant la passivitat de la fiscalia. L'exdiputat al Congrés vol aprofitar la seva condemna com a excusa per iniciar una causa contra Rajoy, ja que, des del primer moment, va defensar que no era coherent que se l'acusés de desobeir el TC pel 9-N però que, en canvi, el govern espanyol no fos requerit per reiterats incompliments. El text també recorda que Rajoy defensa que la justícia és igual per a tothom “sigui qui sigui”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Junts proposa com a senadors Eduard Pujol, Teresa Pallarès i Francesc Ten

barcelona
política

Junts, ERC i PSC ratifiquen el seu acord de pacte de govern municipal

palamós
guerra a gaza

L’exèrcit israelià mata almenys 27 palestins en una “zona humanitària” evacuada

barcelona
estats units

Harris recapta 47 milions de dòlars en set hores

barcelona
Política

Nou avís d’ERC al PSC: Sense “un pas clar” cap a la sobirania fiscal no hi haurà acord

barcelona
Estats Units

Biden, un adeu que sacseja

Los Angeles

El sisè PIB per càpita més alt

Parets del Vallès
Francesc Juzgado i Mollá
Alcalde de Parets del Vallès (PSC)

“Parets del Vallès és el que és gràcies a la indústria que té”

Parets del Vallès
Jordi Seguer i Romero
Cap de l’oposició a Parets del Vallès (Ara Parets-ERC)

“L’alcalde no té lideratge ni un projecte de futur per a Parets”

Parets del Vallès