Política

Carlos Fabra, en llibertat condicional

L'expresident de la Diputació i del PP de Castelló ja ha complert tres quartes parts de la condemna de quatre anys presó pel cas Naranjax

L'exidirigent popular havia demanat aquesta mesures en fins a tres ocasions

El Jutjat de Vigilància Penitenciària número 1 de Madrid ha acordat aquest divendres la llibertat condicional per a l'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra. L'exdirigent provincial del PP ja ha complert tres quartes parts de la pena, segons que ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià.

Fabra va entrar a la presó al desembre del 2014 després de ser condemnat pel cas Naranjax, en el qual estava acusat de tràfic d'influències, suborn i quatre delictes fiscals. L'Audiència de Castelló el va condemnar a quatre anys i a una multa d'1,4 milions d'euros per quatre delictes fiscals, per haver defraudat a Hisenda uns 700.000 euros entre els anys 1999 i 2003. En canvi, no va considerar provat que fes de mitjancer per aconseguir l'aprovació de llicències de productes fitosanitaris amb el ministeri d'Agricultura espanyol.

Després de conèixer la sentència Fabra la va recórrer al Tribunal Suprem, que va rebutjar el recurs; va demanar un indult al govern espanyol, que també va ser denegat, i va apel·lar al Tribunal Constitucional, que també el va desestimar.

Al desembre de 2014 va ingressar a la presó d'Aranjuez (Madrid). Un any tres mesos més tard, a l'abril de 2016, va ser traslladat al centre d'inserció social Victoria Kent de Castelló, on va començar a gaudir del tercer grau penitenciari. Des d'aleshores va sol·licitar fins a tres vegades la llibertat condicional, que ara se li ha concedit.

Anticorrupció es va mostrar contrària a la mesura en les altres ocasions “principalment” perquè Fabra no havia abonat “els interessos de la quantitat a la qual va ser condemnat en sentència en concepte de responsabilitat civil”. Aquests interessos s'eleven a “més de 300.000 euros”, segons fonts judicials citades per l'agència Efe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Trump fracassa en l’intent d’apartar el jutge del judici penal de Nova York

barcelona
GUERRA A EUROPA

La fiscalia polonesa presenta càrrecs per espionatge contra González

barcelona
àsia

El Constitucional de Tailàndia destitueix el primer ministre

barcelona
regne unit

Croada contra l’assetjament sexual al transport públic britànic

BARCELONA
Política

Mor José García Rodríguez, exregidor de Vilablareix

estats units

La campanya de Harris compra 90 milions de dòlars més en anuncis

barcelona
GUERRA A EUROPA

Ucraïna assegura que la incursió a Rússia continua guanyant terreny

BARCELONA
guerra a europa

Alemanya busca un ucraïnès per la seva vinculació amb el sabotatge al Nord Stream

barcelona
política

Campanya d’autoinculpació pel míting de Puigdemont de l’Arc de Triomf

barcelona