Política

municipal

pressupost participatiu

Els empadronats a Torrefarrera decidiran com invertir 45.000 euros

La iniciativa vol servir per implicar la ciutadania en les decisions que afecten el municipi i es presenta com un pas per a una governança més transparent

L'Ajuntament de Torrefarrera ha posat en marxa els pressupostos participatius perquè veïns i veïnes de la localitat puguin decidir a què es destinaran 45.000 euros del pressupost municipal d'inversions per a l'any 2017. Aquesta iniciativa servirà per implicar la ciutadania en les decisions que afecten el municipi i és un pas per a un governança més transparent i col·laborativa. Dijous es va fer la sessió de presentació a la Sala Social de l'Ajuntament de la localitat.

Els pressupostos participatius permetran acostar el pressupost municipal i, en definitiva, la gestió municipal a la ciutadania. A més, facilitaran que la població pugui debatre i decidir sobre el model de poble que vol i les actuacions necessàries al municipi, tot fomentant i potenciant la cultura de la participació ciutadana en la gestió municipal.

L'alcalde, Jordi Latorre, ha reivindicat els pressupostos participatius perquè “ofereixen la possibilitat d'influir en la millora del poble i, a la vegada, serà una ocasió perquè es visualitzin també les dificul-tats que comporta la gestió pública i, alhora, la impossibilitat d'accedir a totes les demandes”. Ha des-tacat també el fet que sigui una iniciativa oberta a totes les edats (de més de 16 anys), “que ens permetrà escoltar les propostes de tots els veïns des de totes les perspectives”. D'altra banda, ha assegurat: “Volem mantenir en el futur aquesta aportació en la forma de prendre decisions i no descartem utilit-zar-la en altres ocasions.”

A banda de poder elaborar propostes conjuntes, també s'habilita un formulari en paper i telemàtic per tal que ningú es quedi sense poder-ne aportar, del 5 al 21 de maig. Aquest formulari en paper es pot trobar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC), al Consultori Mèdic, a Cal Jove, al Centre d'Empreses Innovadores així com i a la pàgina web de l'Ajuntament.

Del 22 de maig al 16 de juny una comissió formada per personal tècnic municipal realitzarà la valoració tècnica, jurídica i econòmica de les propostes recollides.

Una vegada valorades, les propostes que s'hagin acceptat, d'acord amb el compliment dels criteris establerts, es divulgaran a través de tots els mitjans disponibles perquè la població en tingui coneixement i pugui votar-les posteriorment.

Del 19 al 30 de juny tota la població de 16 anys o més empadronada al municipi tindrà l'oportunitat de votar les propostes mitjançant un procés de votació popular.

Es distribuirà un formulari de votacions amb les propostes vàlides. La votació també podrà ser telemàtica. Cadascun dels habitants podrà votar un màxim de 3 propostes del formulari. La votació efectiva es podrà realitzar a l'Ajuntament i telemàticament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona