Política

municipal

pressupost participatiu

La Seu posa 100.000 euros a mans dels veïns

El consistori reserva una part del pressupost a propostes ciutadanes

L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha presentat els pressupostos participatius, una iniciativa per la qual destina 100.000 euros a projectes proposats per la ciutadania. La novetat d'enguany rau en el tràmit de presentació pública que s'ofereix a la persona que ha fet una proposta perquè l'expliqui abans de les votacions. L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha manifestat: “Es treballa amb la mateixa dotació de l'any passat, ja que l'ajuntament funciona amb el pressupost prorrogat i no es pot augmentar.” Amb la proposta d'enguany, a més, es vol aconseguir que més veïns participin en les votacions. Batalla ha assenyalat que “la participació encara és insuficient, però hem d'aconseguir més credibilitat i presentar les propostes complertes els darrers dos anys per tal que la gent participi més”. La participació en l'any 2015 va ser d'un 2,3% i el 2016, del 3,6% sobre la població que pot votar, que són els censats a partir dels 16 anys.

La col·locació de desfibril·ladors, una vorera al camí del riu, revisió dels pendents dels baixadors dels passos de vianants o el condicionament de les pistes municipals de tennis han estat algunes de les actuacions que l'Ajuntament de la Seu ha dut a terme arran dels pressupostos participatius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia