Política

Acusen Carnicer de no voler negociar el pressupost

Els tres partits d'esquerres a l'oposició del Vendrell –SSP, Som Poble i ERC– asseguren que el govern els ha negat informació

Lamenten que l'alcalde no vulgui escoltar les seves aportacions al document

Els tres partits d'esquerres a l'oposició del Vendrell –Sí Se Puede-el Vendrell (SSP), Som Poble i ERC– asseguren que l'equip de govern en minoria (el PSC, CiU i un regidor no adscrit) s'ha negat a donar-los la informació que demanaven per poder analitzar la proposta de pressupost per al 2017. Representants de les tres formacions van comparèixer dimarts al vespre a la sala de plens de l'Ajuntament per fer pública la situació.

Segons ells, el document de condicions que els va entregar l'alcalde per començar a negociar era tan poc concret que no els permetia prendre decisions. A més, asseguren que el govern no ha mostrat cap predisposició a escoltar les aportacions que podien fer al document final, i això els fa pensar que l'anunci no ha estat res més que una escenificació del govern municipal.

El regidor de Som Poble, Alfredo Valdivielso, creu que no hi ha hagut mai la intenció de negociar per part de Martí Carnicer. Segons ell, quan en la primera reunió l'alcalde els va dir que la proposta feta era “un document de màxims” i que només acceptaria parlar-ne si s'avenien a acceptar les condicions prèvies, ja van pensar que no hi podrien fer gaires aportacions. La portaveu d'ERC, Eva Mata, considera criticable que la voluntat de negociació del govern es resumeixi en un full per una cara, en un context econòmic complicat tant per a la població com per a l'Ajuntament del Vendrell. Els tres partits d'esquerres creuen que Carnicer ha negociat el pressupost amb C's i el PP, partits als quals ha informat i amb els quals ha mantingut una negociació real, segons es desprèn de les declaracions dels dos partits de dretes de l'oposició al Vendrell.

LA FRASE

El document de treball és, en el fons, un document de bloqueig de la negociació
Òscar Blasco
Portaveu de sí se puede-El vendrell

“No hi ha hagut mai voluntat d'escoltar-nos”

Les condicions inicials imposades pel govern de Martí Carnicer i que, segons l'oposició, negaven una negociació justa i transparent, fan pensar que el govern ja havia triat els companys de viatge per al pressupost del 2017.

Els tres partits d'esquerres consideren molt simptomàtic que mentre ells trobaven a faltar informació per poder fer propostes i prendre decisions els regidors de C's ja fessin pública la seva voluntat d'entrar a negociar donant per bones les condicions del govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Sánchez olora la derrota en estrangeria en un ple dens i en mans de Junts

madrid

Alemanya i les lliçons del futbol

Berlín
Eduard Àngel Sànchez
Cap de l’oposició Amerencs pel Canvi

“Si el govern i l’oposició van a l’una, tot és molt més fàcil”

Amer
estats units

Kamala Harris guanya punts per ser la candidata demòcrata a la Casa Blanca

barcelona
regne unit

El ‘pla Ruanda’ dels conservadors va costar 830 milions d’euros

barcelona
política

Maragall deixa ERC per prendre “distància crítica” de l’afer dels cartells

barcelona
guerra a europa

Hongria parla d’un “atac histèric i coordinat” contra la “missió de pau” d’Orbán

barcelona
estats units

El Servei Secret reconeix errors en l’atemptat a Trump

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu agraeix el suport de Biden abans d’iniciar el viatge a Washington

barcelona