Política

Reptes “sense resposta”

Els grups de l'oposició critiquen que encara hi ha nuclis del municipi amb mancances en serveis bàsics

L'oposició troba “inoperància” en l'acció del govern en l'àmbit social, criticada també per la PAH Anoia

L'Ajuntament de Piera està a punt de viure un relleu a l'alcaldia, fruit del pacte de govern entre ERC i CiU. Josep Llopart accedirà a l'alcaldia per un any i després li tornarà a cedir a l'actual alcalde, el republicà Jordi Madrid.

Serà el segon mandat de coalició entre ERC i CiU, un govern continuista i amb poca empenta, des del punt de vista de l'oposició. Consideren que el govern no té respostes als grans reptes que té el municipi. Amb la meitat dels seus 15.000 habitants que viuen en prop d'una vintena de nuclis i d'urbanitzacions, l'oposició critica que encara hi ha mancances de serveis bàsics en alguns d'aquests nuclis. Reconeixen, això sí, la complexitat de la gestió.

El socialista Javier Perellón pensa que les accions del govern “no donen respostes” a les necessitats del municipi. Pel portaveu del PSC, “és més important mantenir els 150 quilòmetres de vies urbanes que tenim que no pas fer nous vials amb una utilitat que tampoc és gran”, fent referència a la via verda que unirà Piera i els Hostalets de Pierola. Albert Llatge (Ara és demà) qüestiona que l'Ajuntament hagi assumit la construcció de depuradores d'alguns nuclis i que ara no se li reclami la inversió a l'Agència Catalana de l'Aigua. Iván Buendia (Guanyem Piera) creu que “hi ha dues Pieres”, el nucli urbà i les urbanitzacions, i que en aquests darrers nuclis “hi ha la sensació que els serveis no són els mateixos tot i pagar els mateixos impostos”. En el PP, Francisco Ibáñez creu que “els barris estan abandonats” i que “falta implicació per solucionar-ho”.

Amb una taxa d'atur del voltant del 19%, l'acció social hauria de ser una de les prioritats del govern. Els grups de l'oposició consideren que tampoc donen una resposta adequada, tot i que “el 33% de la població de Piera, unes 4.500 persones és atesa pels serveis socials”, segons explica Albert Llatge, que lamenta que no s'esgoten les partides pressupostàries “perquè els barems són molt elevats per accedir a ajudes”. El regidor d'Ara és demà hi afegeix: “Fa deu anys que demanem, sense èxit, una tarifació social”. Javier Perellón critica també que hi ha línies d'ajudes o bonificacions que es fan a altres municipis de la comarca “però que, incomprensiblement, no es donen a Piera”.

Un símptoma de les polítiques socials de Piera va ser la marxa de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de la taula que aplegava entitats i institucions de Piera, al març passat, pel que consideraven “manca absoluta de voluntat política” a l'hora de forçar els bancs a treure al mercat de lloguer els pisos buits que tenen a Piera. Ivan Buendia troba lògica la reacció de la PAH a causa de la “inoperància absoluta” del govern. Francisco Ibáñez hi afegeix que la regidoria de Benestar Social “no funciona com hauria de funcionar”.

Alguns grups, com el PSC i Ara és Demà, també critiquen la “venda de fum” del projecte de zona esportiva que es va presentar durant la darrera Fira del Sant Crist.

Població:
15.001 h.
Superfície:
57,2 km²
Densitat:
262 h./km²
Municipals 2015:
ERC-AM:
1.273 vots (21,95%), 5 regidors
CiU:
1.265 vots (21,81%), 4 regidors
PSC-CP:
938 vots (16,18%), 3 regidors
Ara és demà:
631 vots (10.88%), 2 regidors
Guanyem Piera:
559 vots (9,64%), 2 regidors
PP:
465 vots (8,02%), 1 regidor


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.