FRANCESC VENTALLÓ

ALCALDE DE SAUS, CAMALLERA I LLAMPAIES (GI-EPM)

«És trist que els alcaldes demanem la MAT soterrada i no ens la facin»

L'alcalde parla del balanç que fa del mandat, dels projectes previstos per a l'any que ve, la remodelació del cinema i el centre de serveis, i també de la MAT i dels parcs eòlics

–Quin balanç fa d'aquest mandat?
–«El balanç és positiu des que vam començar el 2003, que hem fet unes actuacions al poble que feien molta falta. Hem fet la llar d'infants, tot l'enllumenat. Estic satisfet. Jo havia protestat de com anaven les coses i crec que el que s'ha de fer és demostrar que ho pots fer diferent.»
–Quina és la prioritat?
–«Som el punt de referència per a pobles veïns i n'estem contents. La prioritat és donar serveis a les persones i sense apujar els impostos, que no ho hem fet des que vam arribar el 2003. L'objectiu és deixar els pobles endreçats.»
–Té ganes de repetir?
–«Estic treballant molt a gust perquè em sento amb molt de suport. Per ser alcalde trec hores de la vida familiar perquè en un poble petit ets alcalde les 24 hores, però estic content, i em queda tot l'any per pensar-hi. N'haig de parlar amb la meva gent i amb la família, però penso que cada vuit o dotze anys a les administracions ha de córrer l'aire, que dic jo.»
–Quins projectes li falten per fer?
–«El centre de serveis per a la gent gran, que a principis de l'any podrem obrir. I la remodelació de l'antic cinema perquè també volem ser un referent cultural en aquesta zona. Ens quedaria l'enllumenat de Saus i els Masos de Llampaies. També hi ha l'escola; Educació ens ha dit que el 2010 es començarà a moure alguna cosa. Ha quedat obsoleta i s'ha de fer tota nova.»
–Us afecta la crisi econòmica?
–«Han baixat els ingressos, amb llicències d'obres, i on ho patim més és en els projectes ja començats perquè les administracions tarden a pagar. Però no hem fet cap obra que no estigui finançada perquè no ens podem endeutar.»
–Cal més ajuda d'altres administracions?
–«Sí, hi ha unes necessitats, sobretot dels municipis petits, que s'han de solucionar. Seria bo, per exemple, que els pobles petits poguéssim tenir una persona o dues per vigilar, perquè els Mossos no donen l'abast.»
–És difícil gestionar tres pobles diferents?
–«Sí, és complicat. Posaré un exemple. La Diputació paga un parc infantil per a cada poble, nosaltres som tres i ens ho hem de repartir. És un greuge. El que vull és anar repartint les inversions als tres pobles. A l'equip de govern hi ha regidors de tots tres pobles i ho portem bé.»
–Com està el servei ferroviari?
–«Ara ens estan arreglant les andanes. Ho reclamàvem fa temps perquè la gent gran no pot pujar al tren. S'ha aprofitat que s'està posant el tercer rail. Jo em queixo del retard perquè des que ho vam demanar, el 2003, s'han arreglat moltes estacions menys la nostra.»
–Té por que amb el TAV la via convencional s'abandoni?
–«No, perquè l'estació de Camallera la fa servir molta gent. Si es millora el transport, que s'ha de millorar, el servei és vàlid.»
–Teniu previst fer un pla general?
–«No. Urbanisme ens ho demana però vam demanar ajudes i ens donaven un 20% del cost. No podem assumir la despesa si no ens ajuden més. De tota manera, el creixement el tenim força controlat, no volem que el municipi creixi gaire. Tenim molta qualitat de vida.»
–Com veu la MAT?
–«És molt trist que els alcaldes afectats vulguem que se soterri i no ens ho concedeixin, i que a uns sí i els altres no. Jo no puc explicar-ho a la gent, que algú que ho hagi decidit ho vingui a explicar. Crec que si volen ho faran com vulguin. Estem parlant de diners, però la gent que vivim al territori hem de poder decidir. No pot ser que s'imposin coses que la gent no volem.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.