Política

Ciurana (AM) és el nou alcalde després del “pas al costat” de Guinó

Durant l'últim any el més complicat ha estat gestionar el conflicte per la mala qualitat d'aigua a Residencial Park

Complint amb el pacte signat el mateix dia de la investidura del nou alcalde (llavors Antoni Guinó, de CiU), l'alcaldia de Maçanet ha canviat de mans. El relleu ha estat aparentment tranquil, tot i que el van precedir rumors d'intent de negociació de CiU amb ERC. L'ara exalcalde, Antoni Guinó, ha assumit la regidoria d'Urbanisme, però ha deixat el despatx d'alcalde amb molta recança i renegant del pacte amb AM. Els dos primers anys de mandat conjunt no han estat complicats, tret del conflicte que s'arrossega fa temps per la mala qualitat de l'aigua a la urbanització Residencial Park, on el servei el gestiona una empresa privada, Rec Madral. Durant mesos els veïns de la urbanització van haver de tenir el subministrament d'aigua amb una cisterna que proveïa l'Ajuntament dos cops per setmana, perquè les analítiques havien donat valors d'alguns elements per sobre del que es considerava apte per beure. L'Ajuntament té ara una reserva de 398.620 euros per fer una canonada que portaria aigua fins a la urbanització, però el projecte, segons va dir Guinó, només es faria si hi ha “un desastre” amb Rec Madral. El cost global de la canonada, però, puja a 790.000 euros. Entre els temes pendents, hi ha el concurs per a la gestió de l'aigua al municipi, que es va haver de suspendre després que quatre empreses van presentar recurs contra el concurs aprovat al gener. El concurs s'haurà de tornar a aprovar, i el nou alcalde, Josep Maria Ciurana, es planteja ara estudiar la gestió municipal de l'aigua, que fins ara s'havia negat i que havia demanat insistentment el grup d'ERC, a l'oposició. També queda pendent la construcció del nou institut, ja que ara els alumnes de secundària han de fer classes en dos centres escolars. En l'àrea d'Hisenda, l'Ajuntament ha aconseguit rebaixar molt l'endeutament, que podria estar per sota d'un 40% a final d'any.

El govern

El mandat va arrencar amb un pacte signat gairebé un minut abans de votar l'alcalde entre CiU i AM. Un dels punts del pacte era que Antoni Guinó seria alcalde fins a mig mandat, quan l'ha rellevat Josep Maria Ciurana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.