Política

municipal

Celrà, de l'activisme independentista intens a la gestió del dia a dia

Mentre s'avança per complir el programa electoral, es manté la confrontació contra les imposicions de l'Estat

La CUP presideix el ple de Celrà amb majoria absoluta des de l'inici d'aquest mandat. En l'anterior, compartia el govern amb iCelrà-ERC. Els set regidors actuals els han alliberat d'haver de pactar –i per tant, contenir– el desenvolupament del seu programa electoral. Un programa amb 36 pàgines de promeses i projectes en tots els àmbits de la gestió pública d'un consistori. Els darrers dos anys se n'ha complert “bastant més del 50%”, assegura l'alcalde, Dani Cornellà, que espera tancar el mandat, d'aquí a dos anys més, amb un 90% d'acompliment de les propostes.

Actualment s'està en fase de redacció del projecte de construcció d'un carril bici que uneixi el municipi amb Campdorà, i s'han construït equipaments diversos. Per exemple, hi ha en construcció noves instal·lacions a la zona esportiva. Les darreres setmanes Celrà s'ha posat al capdavant de la protesta contra la nova línia elèctrica entre Juià i Medinyà, que ha de travessar el municipi, a més dels de Bordils i Cervià. S'han presentat al·legacions contra el projecte i el ple ha expressat el rebuig a la línia. Al gener es va resoldre un contenciós històric amb Girona: el del castell de Sant Miquel. Celrà argumentava que històricament havia estat dins el seu territori mentre que Girona –a qui les sentències judicials donaven la raó– mantenia que ha de ser dins el seu terme. Els dos consistoris han estat capaços d'acordar que sigui territori compartit amb una modificació dels límits a fi que un tros del castell quedi dins de Celrà. Amb qui no ha estat gens bona l'entesa és amb l'Estat i l'exèrcit. Celrà ha continuat en la línia de no acceptar prohibicions de la subdelegació sobre l'ús de símbols independentistes o l'aprovació de mocions independentistes. En la línia de la desconnexió d'Espanya, el 6 de desembre passat van canviar el nom de la plaça Constitució pel de Maria Mercè Marçal. El consistori també va plantar-se davant l'anunci de l'exèrcit que farien maniobres al seu terme municipal, el febrer passat. El govern local va ser actiu promotor d'una caminada fins a Sant Miquel per protestar contra els militars.

El govern

El mandat passat la CUP i iCelrà-ERC tenien tres regidors cadascú, i van fer un pacte en el qual es repartien l'alcaldia. En les darreres municipals, el pacte va anar bé a iCelrà-ERC, perquè va créixer en un regidor, però va beneficiar molt més la CUP, que va passar de tres regidors als set que té actualment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia