Política

El veterà Cabarrocas deixa la política i passa el relleu

El canvi d'alcalde tindrà lloc el 15 de juny i marcarà un abans i un després

Els dos primers anys de mandat del govern format per representants del grup Independents per Quart-PSC-Candidatura de Progrés (IPQ-PSC-CP) i Quart Actiu-Activisme Municipal (QA-ACM) es clouran el dia 15 de juny amb el relleu al capdavant de l'alcaldia, tal com preveia el pacte entre les dues formacions. Aquell dia, Pere Cabarrocas, un veterà del socialisme gironí, deixarà la vida com a polític en actiu després de 35 anys, 26 dels quals com a alcalde i vuit com a regidor a l'oposició. Deixarà tant l'acta d'alcalde com la de regidor. I Carles Gutiérrez (QA-AM), que en aquests moments és tinent d'alcalde i porta les regidories d'Educació i de Cultura i Festes, agafarà el relleu i es posarà al capdavant d'un equip de govern que tindrà un nova regidora, Rosa Rosell. Rosell va anar de número cinc en les llistes de Cabarrocas i s'incorporarà a l'equip de govern com a regidora de Cultura i Festes.

D'aquests dos primers anys de mandat, cal destacar els treballs per canviar l'enllumenat públic per leds, les inversions per adaptar els equipaments municipals a les noves normatives de seguretat i el foment de les activitats culturals. Falta per desencallar el POUM, sense el qual no es poden tirar endavant alguns dels projectes més ambiciosos per a Quart. La principal reivindicació del poble és que l'escola 9de4t pugui fer també els estudis de la secundària obligatòria.

El principal grup a l'oposició, AxQ-ERC, que manté que alguns dels projectes que s'han desenvolupat van començar en l'anterior mandat, creu que les aportacions fetes en aquests dos anys han estat poc valorades per l'equip de govern.

Històric

Pere Cabarrocas, un veterà del socialisme gironí, afronta els darrers dies com a alcalde de Quart. En un ple extraordinari que es farà el 15 de juny deixarà l'alcaldia i, l'endemà, l'acta de regidor. Tancarà l'etapa com a polític en actiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia