Política

Municipal

Mollerussa avala que s’enderroqui l’antiga farinera

Autoritza la petició del seu propietari per l’estat de deteriorament

ERC vol conservar-la per a usos turístics

L’Ajuntament de Mollerussa ha donat llum verd a l’enderroc de l’antiga farinera del municipi, tal com demanava el propietari davant el seu estat de degradació i per evitar que es pugui acabar ensorrant. L’edifici, de mitjan segle XIX, està inventariat però no catalogat com a bé protegit dins el pla d’ordenació urbanística municipal i des del consistori han constatat que a l’interior no hi ha cap element que calgui preservar.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va explicar ahir que l’edifici, “com que no està protegit, és vulnerable i, com que no està en bon estat de conservació, hi ha uns riscos que la propietat no vol assumir”. El consistori, abans d’autoritzar-ne la demolició, fa dues setmanes, va demanar un informe –no vinculant– al Departament de Cultura que conclou que l’edifici té un cert interès patrimonial. Segons va explicitar l’alcalde, la resolució no s’ajusta al que diu la normativa urbanística de la ciutat, motiu pel qual s’ha decidit finalment avalar la petició d’enderroc.

Per la seva banda, el grup d’Esquerra Republicana de Catalunya de Mollerussa ha lamentat la decisió, segons va dir el seu portaveu, Engelbert Montalà, que defensa que l’edifici podria tenir un potencial turístic. Els republicans tenen previst presentar una proposta d’usos de l’antiga farinera, amb l’objectiu que des del municipi es pugui facilitar que altres administracions, com ara el Consell Comarcal, la Diputació o la Generalitat, hi desenvolupin un projecte vinculat al valor patrimonial de les banquetes dels canals d’Urgell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia