Política

El préstec per finançar inversions desferma els retrets de CiU a Tossa

El grup qualifica d’electoralista la contractació d’un crèdit de 4,3 milions, en un ple amb retrets per totes bandes

TU defensa la seva gestió econòmica

L’Ajuntament de Tossa va aprovar ahir amb el vot favorable de l’equip de govern (TU i la regidora no adscrita) i el vot en contra de CiU, a l’oposició, contractar una operació de crèdit de 4.327.000 euros per finançar obres i inversions. Tot i que el ple només tenia aquest punt, el debat es va allargar una hora, i va estar farcit de retrets, sobretot de l’oposició cap a la gestió econòmica de l’equip de govern.

Els diners del crèdit, més 1.132.171 euros que provenen d’altres fonts, sobretot de l’autofinançament municipal, han de servir per fer obres als lavabos municipals (40.000 euros), al Museu Municipal (155.000 euros), al nou ajuntament (405.000 euros), al camí de ronda (100.000 euros); a la pavimentació, les infraestructures i els serveis (840.000 euros), al passeig marítim (204.000 euros), a l’eficiència energètica i l’enllumenat (2.000.000 euros), a la xarxa d’aigües regenerada (198.000 euros), a la millora de l’edifici de la policia local (285.000 euros), a equipaments esportius (40.000 euros) i a altres temes menors.

La portaveu de CiU, Imma Colom, va argumentar què l’operació contribuirà a l’endeutament municipal i que algunes obres que es preveu finançar amb el crèdit “ja estan començades, i fins i tot alguna acabada”, i que, per tant, “no s’han fet bé les coses”. L’alcaldessa, Gisela Saladich, va explicar que les obres que s’han començat s’han pogut anar fent amb la partida d’inversions que hi havia al pressupost ordinari. “Es fa la contractació sobre aquests diners, el pressupost permetia unes inversions i s’han anat fent”, va dir.

Colom també va criticar que, amb el nou crèdit, es passarà d’una ràtio d’endeutament del 43,58% a finals del 2016 al 66,79% “i amb aquests números a la mà no es podrà rebaixar l’IBI mai més de la vida”. El crèdit, segons defensa CiU, “penalitza qualsevol imprevist, necessitat o inversió de futur”.

Operació electoralista

La seva companya de grup Àngela Cuatrecasas va qualificar d’“electoralista” el crèdit, a dos anys d’acabar el mandat i amb dos anys de carència. “En els últims 5 o 6 mesos podran començar a pagar interessos i fer obres a tort i a dret i que ho hagi de pagar qui entri. No hi ha projecte de futur que justifiqui els 4 milions, són obres a la babalà per tapar de la manera que puguin totes les bestieses que han fet i tenir contenta la gent i assegurar-se un nou mandat”, va criticar.

Àngels Pujals va recordar que quan TU va entrar a governar va haver de demanar un préstec per pagar “les factures de proveïdors” que CiU no va pagar, i va considerar que CiU es va equivocar en no haver aplicat, quan va governar, un augment progressiu de l’IBI, si, com defensava CiU, el grup també va trobar moltes factures per pagar quan va entrar a governar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia