Política

Municipal

Sant Adrià reobrirà dilluns la comissió d’investigació

Abordarà tots els casos de presumptes irregularitats que són als jutjats i en què hi ha implicat algun membre de l’Ajuntament

Es faran quatre sessions i és previst que hi declari l’exalcalde Canga

L’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ha acordat reobrir la comissió d’investigació creada durant aquest mandat per fer el seguiment de les presumptes irregularitats comeses en el procés d’obertura de la zona d’oci nocturn de les piscines descobertes del poliesportiu Marina Besòs. A aquest cas s’hi afegirien també qüestions relacionades amb el darrer afer judicial que ha esquitxat el consistori, el de la implicació del regidor socialista Juan Carlos Ramos amb un presumpte cas de desviació de diner públic per a la contractació de la vigilància privada dels blocs de pisos buits del barri de la Mina.

El darrer ple municipal va aprovar per unanimitat la setmana passada una moció impulsada pel grup d’ERC i presentada per tots els partits de l’oposició (SAeC, C’S, ERC, ICV-EUiA, PP, PDeCAT, MES i la regidora no adscrita) per a la reactivació de la comissió informativa especial de seguiment de l’actuació municipal i de l’expedient de concessió de les veles del sector Marina Besòs i per ampliar-la a tots els casos de presumptes irregularitats en què està implicat l’Ajuntament. En la sessió prèvia de la comissió, que es va fer dilluns, els representants dels grups municipals van acordar que es farien quatre sessions. La primera, dilluns vinent, servirà per informar sobre els expedients que investiga la justícia. Els dies 17 i 24 de juliol hi participaran tots els tècnics municipals implicats i es preveu tancar-la el 18 de setembre amb la compareixença de l’alcalde, Joan Callau, i l’exalcalde Sito Canga, tots dos investigats pel tema de la zona d’oci de les piscines. Els grups també han demanat que comparegui Juan Carlos Ramos.

LA DATA

18.09.2017
La darrera sessió
de la comissió d’investigació, en la qual és previst que declarin l’alcalde i l’exalcalde.

Juan Carlos Ramos declara davant del jutge

El regidor del PSC Juan Carlos Ramos va declarar ahir vant del jutge titular del jutjat d’instrucció número 4 de Badalona per la seva suposada vinculació amb clans del barri de la Mina dedicats al tràfic de drogues i per la desviació de diner públic destinat a la contractació de la vigilància privada dels blocs de pisos buits del barri. Ramos va declarar durant prop de tres hores, es va mostrar disposat a col·laborar amb la justícia i va sortir en llibertat acompanyat d’integrants del PSC, que van ser amb ell als jutjats. Ni a l’entrada ni tampoc a la sortida va voler fer cap declaració pública. Ramos va presentar la dimissió de tots els càrrecs al darrer ple municipal, però l’alcalde només li va acceptar abandonar les responsabilitats com a regidor del districte de la Mina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a europa

Ucraïna evita l’impagament del seu deute extern

barcelona
estats units

Dimiteix la directora del Servei Secret per l’atemptat a Trump

barcelona
colòmbia

Petro sanciona la llei que prohibeix les corrides de toros a Colòmbia

barcelona
guerra a gaza

Hamàs, Fatah i dotze grups més acorden fer un govern d’unitat nacional

barcelona
política

Sánchez i Aragonès es reuniran demà a Barcelona en plenes negociacions per la investidura

barcelona
estats units

Harris ja té el suport de prou delegats per garantir-se la nominació presidencial

barcelona
política

Sánchez olora la derrota en estrangeria en un ple dens i en mans de Junts

madrid
Eduard Àngel Sànchez
Cap de l’oposició Amerencs pel Canvi

“Si el govern i l’oposició van a l’una, tot és molt més fàcil”

Amer
europa

Alemanya i les lliçons del futbol

Berlín