Política

Setge al procés sobiranista

El TSJC manté oberta la investigació a Borràs per la compra d’urnes

El tribunal veu indicis que el procés de licitació no és un fet “aïllat” sinó vinculat al referèndum

La sala sosté que l’acord marc és una resolució administrativa que “pot estar orientada a infringir el mandat del TC”

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat mantenir oberta la seva investigació a la consellera de Governació, Meritxell Borràs, per la compra d’urnes per al referèndum.

La Sala civil i penal desestima el recurs que la defensa del Borràs i el seu exnúmero 2 Francesc Esteve va presentar contra l’admissió a tràmit de la querella que els va interposar la Fiscalia per convocar un acord marc per a la compra d’urnes, que posteriorment va ser declarat desert.

Els advocats dels investigats van al·legar que el Ministeri Públic estava fent un “ús preventiu” del dret penal, atès que el govern català encara no havia arribat a adquirir les urnes, i que aquestes podrien ser usades en diferents contextos electorals i consultes de tota mena, totes elles lícites.

El tribunal, però, veu indicis que no es tracta d’un fet “aïllat” sinó vinculat al referèndum. Al judici dels magistrats, la licitació d’urnes, l’aprovació de la llei de pressupostos de la Generalitat –de la qual el Constitucional va suspendre les partides destinades al referèndum– i l’anunci del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que l’1 d’octubre pròxim se celebrarà una consulta independentista poden constituir “fets concatenats”.

La sala considera que l’acord marc signat per Esteve és una resolució administrativa que “pot estar orientada a infringir el mandat del Tribunal Constitucional” i que “pot tenir repercussions en el patrimoni dels administrats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia