Política

Setge al procés sobiranista

Rajoy assegura que el seu govern “està molt tranquil” i sap “què ha de fer” per evitar el referèndum

El president espanyol reitera que el seu executiu “no autoritzarà ni permetrà” l’1-O

Assegura que la consulta “és completament contrària a la llei” i no té el suport d’“absolutament ningú”

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha reiterat aquest dimecres que no autoritzarà el referèndum de l’1 d’octubre i s’ha mostrat convençut que aquest “no se celebrarà”. En aquest sentit, ha apuntat que el seu govern “sap perfectament què ha de fer”.

Rajoy ha dit en una atenció als mitjans des dels passadissos del Congrés, on ha comparegut en la sessió de control al seu executiu. Ha constatat que “les declaracions pugen de to” però no per part del seu govern, “que està molt tranquil”, ha assegurat.

Ha afegit que el seu executiu “de cap de les maneres no autoritzarà el referèndum ni permetrà que se celebri perquè es completament contrari a la llei i absolutament ningú li dona suport”. “No té cap sentit [la consulta] i pretén que els altres no puguem opinar sobre què volem que sigui el nostre país”, ha reblat.

“Estiguin tranquils. El govern sap perfectament què ha de fer i no contribuirà a aquesta pujada de to que estan fent alguns. Nosaltres no”, ha conclòs.

Les declaracions espanyols van en la línia que segueix l’executiu espanyol en les últimes setmanes, que dona per fet que no hi haurà referèndum però evita detallar cap mesura concreta per evitar-lo. Fonts de l’executiu apunten que esperaran a que el govern de la Generalitat i el Parlament facin passos concrets per dur a terme el referèndum per recórrer de nou al Tribunal Constitucional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia