Política

Puigdemont es reuneix individualment amb els consellers del PDeCAT per verificar el seu compromís amb el referèndum

El president de la Generalitat vol assegurar-se que cap d’ells té dubtes per assumir les fases del procés que vénen i les conseqüències que es derivin de l’1-O

Al matí s’ha trobat amb Josep Rull, Neus Munté, Meritxell Borràs i Lluís Puig i durant la tarda ho ha de fer amb Santi Vila, Jordi Jané i Meritxell Ruiz

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha aprofitat la celebració de la segona jornada de ple al Parlament per cridar a files els consellers del PDeCAT i verificar si el seu compromís amb l’1-O és absolut. Durant el matí han passat pel despatx del president ja alguns dels caps de departament i aquesta tarda seguiran entrant els que falten.

Puigdemont està citant els consellers un a un amb la intenció d’assegurar-se que cap d’ells té dubtes per assumir les següents fases del procés i les conseqüències que es puguin derivar del referèndum.

Fonts del govern asseguren que el president ha aprofitat les trobades per intentar fer pinya i tancar files amb els consellers del seu partit davant possibles moviments dels d’Esquerra que puguin perjudicar el PDeCAT.

Durant el matí han passat pel despatx els consellers Josep Rull (Territori), Neus Munté (presidència), Meritxell Borràs (Governació) i Lluís Puig (Cultura). Durant la tarda encara hauria de parlar amb Santi Vila (Empresa), Jordi Jané (Interior) i Meritxell Ruiz (Ensenyament), tot i que algunes fonts apunten que s’hi podria haver reunit ja durant el dimecres.

En tot cas, la darrera persona del PDeCAT que ha passat aquest dijous pel despatx del president ha estat la coordinadora general del partit, Marta Pascal.

Queda pendent també veure si, després de tancar la ronda de contactes amb els consellers del PDeCAT, el president amplia les converses també als consellers d’Esquerra.

La ronda de contactes amb els consellers del PDeCAT arriba després del cessament de Jordi Baiget per la pèrdua de confiança en la seva figura en manifestar dubtes sobre l’1-O, i enmig d’uns suposada picabaralla interna entre el bloc de consellers d’ERC i els del PDeCAT per la gestió dels preparatius del referèndum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia