Política

PSC i PSOE anuncien les reformes per obrir una alternativa a l’1-O

De mutu acord amb el PSC, el PSOE vol prendre la iniciativa legislativa sobre el conflicte català davant la inacció política del PP i ho vol fer abans de l’1-O perquè la població de Catalunya “vegi que no s’ha de resignar davant la falsa dicotomia entre l’independentisme i l’immobilisme del PP perquè hi ha una tercera via”, en paraules del primer secretari del PSC, Miquel Iceta.

El fet que el PSOE celebri avui a Barcelona la seva primera executiva fora de Madrid és pels socialistes catalans una mostra de la determinació a prendre la iniciativa a l’Estat i “implicar-se” en la solució al conflicte entre Catalunya i Espanya. Després de la reunió conjunta, tots dos partits presentaran públicament un “catàleg molt clar” d’iniciatives i reformes polítiques que es volen començar a tramitar tan aviat com sigui possible tot i que des del PSC no es preveu que es puguin materialitzar fins després de l’1-O.

Després de l’executiva de dilluns a Madrid, la nova presidenta del PSOE, l’exministra Cristina Narbona, indicava les línies mestres: la reforma constitucional per reconèixer l’Estat espanyol com una “nació de nacions” sense discutir la sobirania única del poble espanyol, l’ordenació del mapa competencial per aclarir les que corresponen a l’Estat i les que són exclusives de la Generalitat, a més de la reformulació del sistema de finançament. També es tindrà en compte el document de 46 demandes realitzades per Puigdemont a Rajoy. Per Narbona, les primeres iniciatives s’han de prendre abans de l’1-O per obrir alternatives al referèndum buscant el suport de Podem i C’s i forçant un “canvi d’actitud” del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia