Política

política

El TSJC cita Gordó a declarar com a investigat pel 3% el 24 de juliol

El jutge instructor del TSJC del cas 3% –per suposat finançament il·legal de Convergència d’empreses a canvi d’obtenir obra pública– finalment ha citat a declarar com a investigat l’exconseller de Justícia Germà Gordó el dilluns 24 de juliol, gairebé dos mesos després d’acceptar la seva competència ja que Gordó continua com a diputat, tot i que aquesta investigació el va forçar a deixar el grup de Junts pel Sí i va passar al grup mixt, tot i que des del PDeCAT li van exigir que deixés l’acta .

En la interlocutòria, el magistrat Carlos Ramos també cita per al 24 de juliol l’extresorer de Convergència Andreu Viloca perquè declari com a testimoni. Com que Viloca està imputat en la causa del 3% que manté oberta un jutjat del Vendrell, el jutge del TSJC li permet declarar amb advocat. A més, ha acceptat que la CUP s’hi personi com a acusació popular sense exigir-li cap fiança, mentre que el jutge del Vendrell va demanar-li 500 euros. Gordó, defensat pel penalista Cristóbal Martell, va ser implicat en la trama de corrupció per dos empresaris que ho van confessar als dos fiscals de la causa, Fernando Bermejo i José Grinda. L’exconseller haurà d’aclarir si va exigir donacions per a les fundacions de CDC (Fòrum Barcelona i Catdem) en tres operacions sota sospita. Són: Copisa va donar 100.000 euros per obtenir obres del Consorci d’Educació de Barcelona i del port de Barcelona, el 2012; Pasquina va entregar uns 147.000 euros entre el 2014 i el 2015 per obres a la C-55, i Oproler, amb regals, va aconseguir unes obres a un institut de Manresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia