Política

PERE REGULL

ALCALDE DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS (PDECAT)

“És important que no hi hagi joc brut a la vegueria”

Pere Regull defensa la cocapitalitat de la vegueria del Penedès com una eina per garantir el futur d’aquesta nova eina administrativa

Assegura que el projecte d’urbanització de la coberta de la via del tren és un projecte sòlid i bàsic perquè el govern no vol fer actuacions en punts concrets com demana l’oposició

L’alcalde que governa
Des que és alcalde, Pere Regull ha rebut dures crítiques de l’oposició, que l’acusa de falta de diàleg. Ell assegura que sempre ha tingut la intenció de consensuar el màxim de propostes possibles, però diu que això no pot anar en detriment de la governabilitat. Defensa el paper d’un govern disposat a assumir la responsabilitat de prendre decisions i hi actua en conseqüència, a part de les crítiques.
El volum de gent que se’n va a comprar fora és més petit del que molta gent es pensa
El corredor és una oportunitat però si no ho fem bé podem acabar sent només logística

La festa major de Vilafranca és un dels moments més esperats del calendari al Penedès. Durant els últims anys ha esdevingut un element turístic de màxima rellevància.

Fa poc van presentar el projecte de la Casa de la Festa Major...
Sí. Aquest és un dels projectes que tenim pendents de desenvolupar. És un element de promoció econòmica de la ciutat que també té un important vessant cultural i que permetrà completar una anella que servirà de reclam als visitants: la Casa de la Vila, el Vinseum (on hi haurà obres molt importants, amb una inversió de 4,5 milions d’euros), la basílica de Santa Maria, el Palau Baltà, i Cal Figarot. Això configurarà un centre històric ideal per atraure el turisme que volem.
Parleu d’obrir Vilafranca al turisme.
Sí. Vilafranca necessita aquesta inversió. Som una ciutat enmig de les vinyes i n’hem de promoure els atractius... Però serà una oferta cultural que complementarà l’oferta del turisme del vi.
La urbanització de la coberta de la via ha rebut moltes crítiques. En què és fràgil?
No és fràgil. És un projecte tan bàsic com sòlid. El nostre objectiu és eliminar la taca de ciment que travessa Vilafranca i fer-hi passejos, aparcaments... Per molt que diguin, la interconnexió de barris ja és molt alta, comparat amb fa tres anys...
Quines són les principals discrepàncies amb l’oposició?
Reclamen que la taca verda encara sigui més gran del que s’ha projectat... A nosaltres ja ens agradaria. Seria molt bonic fer tot un bosc que travessés Vilafranca, però la veritat és que si volem que Vilafranca sigui capital comarcal i comercial, és fonamental tenir una zona àmplia d’aparcaments al costat de l’estació de ferrocarril i, sobretot, mantenir l’estació d’autobusos al centre.
Creu que així s’evitaran les fugides?
No n’hi ha tantes, de fugides... El volum de gent que se’n va a comprar a altres capitals de comarca o a Barcelona és més petit del que la gent es pensa. I el que ens fa més mal són zones comercials com la de Sant Pere de Ribes...
El sector del comerç és un dels que més han notat la crisi...
Sí. En totes les ciutats. I aquí, el problema que tenim és que hi ha franquícies que no entenen que Vilafranca és, comercialment, l’Alt Penedès. Vilafranca té 40.000 habitants, però el cap de setmana, dels 100.000 habitants del Penedès, molts venen aquí a comprar. Per això, és tan important l’accessibilitat.
Hi ha alguna de les al·legacions presentades que tingueu intenció de tenir en compte?
Potser alguna al·legació tècnica... potser! El que importa és definir si ens interessa tenir aparcament al centre, si volem que els autobusos arribin al centre. Aquest és el debat polític de veritat.
L’oposició (VeC, ERC i la CUP) mantenen les queixes per falta de diàleg i de consens...
El govern el que ha de fer és governar, amb diàleg i escoltant, però governar i prendre decisions. A vegades seran decisions conjuntes amb l’oposició i, a vegades, no. Nosaltres buscarem el màxim consens sempre que puguem.
Quina opció prendran, finalment, a l’Espirall?
A final d’any, l’Ajuntament de Vilafranca haurà invertit a l’Espirall 6 milions d’euros, però no podem avançar els diners d’altres administracions. Amb els diners que tenim, hem de fer el màxim. Com ho podem fer? Rehabilitant de veritat tot el que hi ha a Doctor Bonet i destinar-ho a entitats i un espai per a joves al Mercat de la Pelegrina, amb un auditori amb capacitat per a 200 persones. El que no podem fer és treure els diners d’altres barris.
Han començat a negociar el repartiment dels serveis de la vegueria?
La llei de vegueries camina sobre un fil prim i és fonamental que les quatre comarques ens entenguem i que no hi hagi joc brut, ni imposicions, ni intents de lideratge fals. Creiem molt en la cocapitalitat.
Ja han decidit els serveis de cada ciutat?
Els alcaldes vam marcar unes prioritats lligades a una idiosincràsia i un caràcter. Reconeixem el caràcter industrial de l’Anoia, la vocació més turística i cultural del Vendrell; la voluntat de l’Alt Penedès de treballar en l’enoturisme, l’àmbit agrícola i l’educació; i l’aposta de Vilanova i la Geltrú per les Infraestructures.
I els serveis de Salut?
L’organització sanitària serà la que costarà més, no per entendre’ns, sinó per organitzar...
Ja es redacta el nou pla territorial del Penedès. Quina seguretat hi ha que serà bo per al Penedès, que l’activitat agrícola es tindrà en compte com una activitat econòmica i que es preservaran les zones protegides?
El Penedès és un corredor de pas. Això vol dir que té una accessibilitat i una maniobrabilitat fàcil. El fet d’estar tan a prop de Barcelona ens dona avantatges, però també ens posa en una zona de risc molt gran. És molt important que el nou pla territorial ordeni el territori garantint que la gent que treballa el nostre paisatge, els pagesos, tindrà accés a noves oportunitats. El corredor és una oportunitat, però si no ho lliguem bé podem acabar sent, per força, només logística. Però això no vol dir que no hi hagi d’haver logística. França és un país industrial però quan vas per carretera tens la sensació que és un país rural. Saber fer això és molt important, en el cas del Penedès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia