Política

Municipal

L’alcalde de Premià de Mar denuncia el lloguer turístic d’un exregidor de la CUP

Segons la piulada de Buch, el pis de l’excap de llista pot arribar a costar uns 750 euros cada setmana

Ribet diu que “no es correspon amb la realitat”

En plena polèmica per les campanyes contra el turisme que està duent a terme Arran –una de les organitzacions que integren la CUP–, la controvèrsia sobre aquest tema s’ha instal·lat ara a Premià de Mar. L’alcalde del municipi i president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch (CiU), va fer una piulada a Twitter aquest cap de setmana en què denunciava que l’excap de llista de Crida Premianenca (CUP) i exregidor Joan Ribet ha posat a lloguer el seu pis per a turistes.

“Mentre fan campanyes contra el turisme, el darrer cap de llista de la CUP lloga una casa turística a un preu d’or per setmana a Premià de Mar”. El text publicat per Buch va acompanyat d’una captura de pantalla on s’hi poden veure el preus de lloguer de l’immoble en qüestió, que oscil·len entre els 430 euros per setmana en temporada baixa i els 750 euros setmanals en temporada alta.

Per la seva banda, Ribet va explicar que té destinada aquesta casa al lloguer amb llicència des del juliol passat “per poder-ne pagar la hipoteca, que és de 600 euros al mes”. “Fa un temps que, per qüestions laborals, visc fora de Premià –on també hi pago un lloguer– i tinc l’immoble llogat per poder anar-hi anant jo”, va manifestar l’exregidor, que també va assegurar que “a l’estiu no s’ha llogat als preus que ha publicat l’alcalde”. “Des de l’agost passat que hi van entrar els primers hostes i fins a dia d’avui jo he rebut 3.856,73 euros”, va assegurar Ribet, que va criticar Buch per “unes qüestions que fan mal i que, òbviament, no es corresponen amb la realitat”.

LES FRASES

L’excap de llista de la CUP lloga una casa turística a preu d’or mentre fan campanya contra el turisme
Miquel Buch
Alcalde de Premià de Mar
Fa un temps que per qüestions laborals visc fora de Premià i tinc l’immoble llogat per poder anar-hi anant
Joan Ribet
excap de llista de CRida premianenca (CUP)

Aprovada la regulació dels pisos turístics

Precisament, el darrer ple del curs polític de Premià de Mar va servir per aprovar la regulació d’aquest tipus d’habitatges. La iniciativa es va tirar endavant arran d’una moció presentada per Crida Preminenca i ERC. Entre altres coses, s’establia que en el termini d’un any el municipi es dotarà d’un text normatiu en aquest àmbit, amb una moratòria d’un any per a l’expedició de noves llicències d’habitatges d’aquesta naturalesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia