Política

Pascal exigeix la incorporació dels Mossos a l’Europol

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, va demanar ahir a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que “es deixi d’actituds tèbies” en el debat sobre la seguretat i faciliti la integració dels Mossos d’Esquadra a l’Europol.

“Han de ser on toqui que siguin”, va reclamar la també diputada de JxSí en una entrevista a Catalunya Ràdio. “En un tema com aquest, agrairia que no es trigui ni un segon més”, va indicar.

En aquest context, Pascal, que ha lamentat la polèmica entorn de la concessió de la medalla d’honor del Parlament als Mossos, va avisar que en la lluita contra el terrorisme “tots els mecanismes seran pocs” si els mecanismes són al centre del debat. “Fem el favor de posar les coses fàcils”, va insistir la coordinadora del PDeCAT, que hi va afegir que Sáenz de Santamaría els té acostumats al “to” de la normativa. “Barcelona, Catalunya, l’Estat, França, ara mateix ens enfrontem a un desafiament global”, hi va afegir en una crida a creure’s la cooperació. “Si això va de promeses, s’han equivocat.”

Marta Pascal es va queixar igualment de la polèmica que ha posat la CUP sobre la taula amb vista a la manifestació de dissabte. “El dret d’admissió no està reservat enlloc”, va assegurar la dirigent del PDeCAT, que va afirmar que estarien “encantats si vingués el rei o el president de la república francesa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.