Política

manifestació antiterrorista

Rajoy aposta per una àmplia participació de l’Estat en la manifestació

Les autoritats ocuparan el segon bloc de la comitiva, darrera de la capçalera on seran mossos, comerciants i taxistes

El rei no ha confirmat l’assistència

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i la seva vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, encapçalaran l’àmplia delegació estatal que participarà dissabte en la manifestació contra el terrorisme a Barcelona. L’executiu no només pretén fer visible la seva presència en la protesta, sinó que ahir va avançar que organitzarà un dispositiu de transport per facilitar que autoritats de les diferents administracions de l’Estat hi puguin ser, amb l’objectiu de “demostrar que Espanya és un poble unit davant la barbàrie en els valors de la democràcia, la llibertat i els drets humans”, segons va indicar La Moncloa en un comunicat.

Per ara, el rei no ha confirmat la seva presència en la mobilització, convocada per la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona. La CUP en va qüestionar la presència plantejant-se no ser en la manifestació amb un monarca que manté relacions d’amistat i econòmiques amb monarquies que financen el terrorisme gihadista, però els anticapitalistes sí que hi aniran després de l’acord perquè no siguin els polítics ni el cap d’estat espanyol els que ocupin la primera línia de la comitiva.

Les autoritats se situaran en el segon bloc de la manifestació, segons fonts de l’executiu coneixedores de l’organització de la protesta. Aniran darrere, per tant, de la capçalera que formaran els treballadors dels cossos de seguretat, els serveis d’emergències, els taxistes, els comerciants de la Rambla i altres col·lectius que van ajudar les víctimes dels atemptats de dijous, i que obriran la manifestació a l’altura de la Gran Via. La previsió és que els representants polítics vagin just al darrere del primer bloc, tan sols separats per l’espai de seguretat requerit pel dispositiu policial. La pancarta, única, avançarà des del passeig de Gràcia amb l’avinguda Diagonal fins a la plaça de Catalunya amb el lema “No tinc por”. A la plaça de Catalunya, hi haurà un acte breu amb lectura de textos i alguna actuació musical però sense parlaments polítics, segons les mateixes fonts.

Deu presidents autonòmics ja han avançat que participaran en la manifestació. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, va rectificar (dilluns va declarar que no hi aniria perquè no havia rebut cap invitació) i fonts del seu govern van confirmar a Efe que hi serà. Poc després, La Moncloa generalitzava la crida a la participació en la protesta. El govern basc també va anunciar que el lehendakari, Iñigo Urkullu, es desplaçarà igualment a la capital catalana. També ho farà la presidenta de Navarra, Uxue Barkos, per expressar la “solidaritat” amb les víctimes, els barcelonins i el poble català. El president del Principat d’Astúries, Javier Fernández, es va afegir també ahir a la llista de presidents territorials que ja havien avançat que participaran en la protesta, començant per la d’Andalusia, Susana Díaz; el d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara; el del País Valencià, Ximo Puig; el de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page; la de les Illes, Francina Armengol, i el d’Aragó, Javier Lambán. Tant la direcció del PSOE com la del PP van garantir una gran presència dels seus representants en la manifestació.

Davant la previsió que hi hagi una multitudinària participació de la ciutadania en l’expressió col·lectiva de rebuig al terrorisme, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya reforçarà el servei de les línies metropolitanes.

L’HORA

18 h
La manifestació
de dissabte sortirà des dels jardinets de Gràcia, i avançarà pel passeig fins a plaça Catalunya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ANÀLISI

Ayuso i la “secessió fiscal” d’altres

Dolors Subirana Gou
Portaveu de Més Opcions per Ullà (MOU-AM), a l’oposició al ple

“Fem propostes assumibles, però les agafen com atacs”

Ullà

Tot i la distància, Gaza fa mal a Xatila

Xatila (Líban)
guerra a gaza

L’Exèrcit israelià aprova “plans operatius” en plena tensió amb l’Iran i Hezbol·là

barcelona
política

El Jovent Republicà també dona un “sí crític” i confirma la investidura d’Illa

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca un aeròdrom ucraïnès preparat per a rebre els F-16

barcelona
argentina

L’Executiu reglamenta la llei estrella de Milei que redueix l’Estat

barcelona
política

El Consell de la República també qüestiona l’investidura d’Illa

barcelona
regne unit

Starmer promet el “pes de la llei” contra els responsables de la violència

barcelona