Política

procés sobiranista

Puigdemont al ’Financial Times’: “Ja tenim més de 6.000 urnes”

El president de la Generalitat assegura en una entrevista al rotatiu britànic que l’Estat “no pot aturar” l’1-O encara que el tanquin a la presó

Defensa que renunciar al referèndum pels atemptats seria com “deixar guanyar els terroristes”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest divendres al rotatiu britànic Financial Times que el govern ja té les urnes per al referèndum de l’1 d’octubre.

“Ja tenim més de 6.000 urnes. No veig com l’Estat pot aturar-ho”, afirma Puigdemont en una entrevista amb el diari. El president afegeix que encara que el tanquessin a la presó el referèndum es farà. “No vull anar a la presó però no hi ha res que em puguin fer a mi, que faci aturar aquest referèndum”, ha advertit.

A l’entrevista, el nou corresponsal del Financial Times a l’Estat, Michael Stothard, assegura que per Puigdemont “abandonar el referèndum planificat per l’1 d’octubre pels atemptats terroristes seria com deixar guanyar als terroristes”. I és que, segons el president, “retornar a la normalitat és derrotar els terroristes”.

Puigdemont ha defensat que la millor cooperació entre Catalunya i Espanya s’assolirà amb la independència. “No volem donar l’esquena a Espanya (...) Al contrari. Estem convençuts que una relació entre iguals millorarà les nostres relacions”, ha vaticinat.

“Demostrem cada dia que estem preparats per actuar com un estat independent. No només en moments excepcionals”, ha sentenciat.

Lamenta que el govern espanyol “jugui a la política” amb la seguretat

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, lamenta en l’entrevista al diari britànic que el govern espanyol “jugui a la política” amb la seguretat dels catalans.

“Desafortunadament, el govern espanyol té altres prioritats”, apunta, en referència al veto de l’executiu de Mariano Rajoy a la convocatòria de 500 noves places de Mossos d’Esquadra i a l’accés directe del cos a les bases de dades de l’Europol.

Puigdemont destaca que “la policia catalana, tot i que no té totes les eines que necessita i està mal finançada, ha gestionat excepcionalment bé” la crisi dels atemptats de Barcelona i Cambrils.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia