Política

manifestació antiterrorista

Recomanacions per anar a la manifestació del 26-A

Els Mossos dissenyen un dispositiu “proporcionat” a la magnitud de la marxa de rebuig al terrorisme

No portar motxilles de grans dimensions o objectes que puguin afectar la seguretat, utilitzar el transport públic i desplaçar-se amb temps, i fer un ús racional del telèfon mòbil són alguns dels consells de les autoritats

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona han dissenyat un dispositiu de seguretat “proporcionat” a la magnitud de la manifestació de rebuig al terrorisme i de suport a les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils que aquest dissabte recorrerà el centre de la capital catalana sota el lema No tinc por.

L’inspector portaveu de la policia catalana, Albert Oliva, ha explicat que s’ha “modelat” el dispositiu d’acord a la concentració massiva de persones que es preveu i també a la gran presència d’autoritats.

Per facilitar aquesta feina, el cos ha fet públic un seguit de consells de seguretat als assistents. Entre aquests hi ha, per exemple, la recomanació de no portar motxilles de grans dimensions, ja que si es perden poden generar falses alarmes; no portar objectes que puguin afectar la seguretat, no difondre rumors o realitzar accions que puguin generar alarma o situacions de risc; mantenir la calma i moure’s de manera ordenada, seguint les indicacions del personal de seguretat; portar roba i calçat còmode i barret per protegir-se del sol; portar aigüa i mantenir-se hidratats; no obstaculitzar ni aturar-se a les vies de pas; no pujar a baranes, reixes o elements del mobiliari urbà, i consultar la informació oficial de l’esdeveniment.

La policia recorda que cal anar documentat i identificar els menors i la gent gran o amb discapacitat amb una polsera o targeta visible amb les dades personals i de contacte, per si es perden entre la multitud.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) mobilitzarà un dispositiu format per 9 unitats al llarg del traçat per atendre les persones que requereixin assistència sanitària.

Mobilitat

La marxa sortirà a les sis de la tard des dels Jardinets de Gràcia i baixarà fins a Plaça Catalunya. Les autoritats fan una crida a utilitzar el transport públic, ja que hi haurà restriccions de trànsit a partir de les tres de la tarda.

També s’aconsella que el desplaçament al lloc de concentració es faci amb prou temps per tal que l’arribada de participants sigui esglaonada i s’evitin aglomeracions a les estacions de metro, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i Rodalies. De la mateixa manera, es crida a espaiar la sortida, ja que és el moment on es poden produir més aglomeracions.

A partir de les cinc de la tarda serà millor evitar baixar a les estacions de Diagonal (L3 i L5), Passeig de Gràcia (L2, L3 i L4) Catalunya (L1, L3, Rodalies i FGC), i utilitzar com a alternatives les de Verdaguer (L4 i L5), Girona (L4), Universitat (L1 i L2) i Urquinaona (L1 i L4).

Podeu consultar aquí les afectacions al servei de bus de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i més recomanacions de transport.

Telefonia mòbil

La gran concentració de persones amb dispositius mòbils pot posar en risc el servei de telefonia mòbil. Per tal d’evitar el col·lapse i garantir el servei per a situacions d’emergència la Secretaria de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat aconsella no enviar ni baixar moltes imatges, ja hi haurà temps de fer-ho des de cas; informar-se sobre l’esdeveniment preferentment a través de la ràdio; finalitzar aplicacions que no es facin servir i que poden estar utilitzant la xarxa, i no evitar establir connexions amb punts de WiFi que es puguin trobar al llarg del recorregut.

Pel mateix motiu, és preferible acordar un lloc de trobada abans de l’esdeveniment, ja que després pot ser difícil contactar amb altres persones per telèfon. Si cal fer alguna trucada urgent o avisar els serveis d’emergències i hi ha congestió a la xarxa, allunyar-se uns metres de la concentració o buscar un telefon fix per avisar el 112 pot ser de gran ajuda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crits i amenaces de famílies de Germans Sàbat al ple per l'escola bressol

girona
política

ERC avala el preacord per investir Illa que inclou recaptar tots els impostos

barcelona
regne unit

Sis candidats opten a succeir a Sunak al capdavant dels 'tories'

barcelona
guerra a europa

Rússia pren Vovche en el seu avanç a la regió ucraïnesa de Donetsk

barcelona
política

Màxima expectació i discreció, al PSC, el PSOE i a Moncloa

barcelona
estats units

Joe Biden vol canviar el Suprem perquè cap president estigui fora de la llei

barcelona
estat francès

El govern apunta a extremistes d’esquerra en el sabotatge a les línies del TGV

barcelona
guerra a europa

La intel·ligència militar ucraïnesa tomba la pàgina web del Banc Central de Rússia

barcelona
regne Unit

El ‘forat fiscal’ del Regne Unit supera els 26.700 milions d’euros

barcelona