Política

Setge al procés sobiranista

Sáenz de Santamaría avisa que “és més fàcil anunciar que signar” la convocatòria de l’1-O

La vicepresidenta del govern espanyol adverteix els independentistes que “el dia que signin” la democràcia “actuarà amb totes les seves armes”

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assenyalat aquest divendres que a 30 dies de l’1 d’octubre encara no s’ha convocat cap referèndum. En aquest sentit, ha destacat que l’Estat de dret està “demostrant la seva fortalesa perquè aquesta data no es materialitzi”.

En una intervenció durant la reunió interparlamentària que el PP està celebrant a València, la número 2 de Rajoy ha ironitzat sobre el fet que “és fàcil anunciar que signar” la convocatòria d’una consulta sobiranista a Catalunya.

Dit això, ha volgut deixar clar al govern català i a les forces independentistes que el dia que concretin la convocatòria suposarà que “hauran signat directament que surten de la democràcia. “El dia que signin la democràcia actuarà amb totes les seves armes”, ha reblat.

La dirigent popular ha denunciat que l’adversari del seu executiu són “una sèrie de senyors que han decidit que per a ells la democràcia és una altra cosa”, com “que els mitjans de comunicació no puguin opinar i que els funcionaris s’hagin de posar als seu servei i no al servei públic que van jurar”.

Sáenz de Santamaría ha precisat que el seu executiu no s’ha limitat a esperar que això passi sinó que porta des del “primer moment” d’aquest “desafiament” prenent decisions i mesures. I també “retallant” les diferents actuacions posades en marxa per la Generalitat.

En aquest sentit, ha recordat que el Tribunal Constitucional (TC) va anul·lar qualsevol acte preparatori de la consulta, així com les partides pressupostàries per pagar-la. A més, hi ha quatre ex-alts càrrecs inhabilitats i un procediment perquè paguin de la seva butxaca el que va costar la consulta il·legal del 9-N. També posat en relleu que hi ha diferents tribunals interrogant empreses, funcionaris i possibles responsables que puguin estar col·laborant en la convocatòria encara no signada.

Per tot plegat, ha insistit, s’ha arribat a l’1 de setembre sense que el referèndum estigui formalment convocat i amb l’Estat de dret demostrant aquesta fortalesa.

“Amb tota la pau i la tranquil·litat, l’Estat de dret té tota la força de la llei” i “qui està dins de la llei no ha de tenir cap temor a aplicar-la amb tot el que suposa la fortalesa de la democràcia”, ha afirmat.

La dirigent popular ha denunciat que l’adversari del seu executiu són “una sèrie de senyors que han decidit que per a ells la democràcia és una altra cosa”, com “que els mitjans de comunicació no puguin opinar i que els funcionaris s’hagin de posar als seu servei i no al servei públic que van jurar”.

Segons ella, el desafiament sobiranista no ho és només al model territorial sinó també al model de convivència i democràtic espanyol. És per això que ha defensat que “mereix una resposta del conjunt de les institucions a l’altura de les circumstàncies”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Carles Motas López
Alcalde de Sant Feliu de Guíxols (Tots per Sant Feliu)

“Volem col·laborar amb qui ho vol. Si no, l’esforç és limitat”

Sant Feliu de Guíxols

Algèria vota en uns comicis encarrilats

Beirut
estats units

Trump es declararà no culpable de la nova acusació per l’assalt del Capitoli

barcelona
turquia

Turquia confirma el seu interès a formar part del grup BRICS de Rússia i la Xina

barcelona
estats units

Arrestada una exassessora d’una governadora per vincles amb la Xina

barcelona
Estat espanyol

El ministre José Luis Escrivá serà el nou governador del Banc d’Espanya

Barcelona
iran

L’Iran va executar a cent persones a l’agost, segons una ONG

barcelona
líban

Detenen l’exgovernador del Banc Central libanès, sospitós de corrupció

barcelona
estat francès

Macron continua sondejant noms per a primer ministre

barcelona