Política

POLÍTICA

Rajoy avisa el govern que “a les seves mans està el que pugui passar els propers dies”

El president espanyol assegura que no permetrà que en un sol dia es liquidi la sobirania nacional i la Constitució

El líder popular afirma que el govern català està “segrestat pels radicals”

El president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, ha llençat aquest dissabte un nou avís al govern de la Generalitat perquè renunciïn a les seves pretensions i recuperin “el seny, el diàleg i el respecte a la democràcia”. En la clausura de la reunió interparlamentària del PP a Alboraia, el líder popular ha advertit els independentistes que “ningú liquidarà la democràcia espanyola”.

Rajoy ha carregat contra la possibilitat que els partits sobiranistes intentin aprovar aquesta setmana de manera exprés les lleis de desconnexió, ha denunciat que “es pretén en un dia qualificar la proposició de llei, incloure-la en l’ordre del dia en el qual no està, privar a l’oposició del seu dret a esmenar i privar-la també del seu dret d’anar al comitè de garanties”. “En un sol dia volen liquidar la sobirania nacional i la Constitució espanyola. No ho faran, tinguin la total certesa”, ha garantit.

En aquest sentit, ha assegurat que el govern espanyol farà complir la llei “sense aixecar le veu, amb moderació, però amb total fermesa i determinació”. “La meva tasca com a president és governar i de cap manera estic disposat a abdicar d’aquesta tasca”, ha afegit.

“A les seves mans està el que pugui passar en les pròximes dates”, ha advertit.

Per tot plegat, ha fet insistit en la crida als independentistes catalans perquè facin marxa enrere. “Seria bo que qui està al capdavant d’aquesta operació desconnectés de la insensatesa i la il·legalitat”, ha continuat. El líder del PP ha demanat a l’executiu de Carles Puigdemont que “connecti d’una vegada amb els catalans sensats, que són la immensa majoria”.

Govern “segrestat pels radicals”

El popular ha recordat l’escridassada durant la manifestació del passat dissabte a Barcelona i n’ha culpat a “una minoria fanatitzada que ni va parlar del terror ni va tenir record per a les víctimes”. I segons ell, “el govern català està segrestat per radicals decidits a viure en la intolerància”.

Rajoy ha evitat entrar en la polèmica sobre la suposada alerta de la CIA d’un atemptat en la Rambla. Sí que ho fet el president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol. Abans de la cloenda de la interparlamentària, García Albiol ha afirmat que si el conseller d’Interior, Joaquim Forn, ha de dimitir “per mentider” si es demostra que no va dir la veritat sobre aquest assumpte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia