Política

Junqueras convida a seduir cap a la república catalana

En un acte, al Firal d’Olot, va dir que en els pròxims trenta dies la capacitat de mobilització dels catalans serà decisiva per avançar cap a la república i trencar amb un Estat “que no ens estima”

El vicepresident de la Generalitat i president d’ERC, Oriol Junqueras va llançar ahir a Olot, al mig miler de persones que es van aplegar al Firal, la consigna de ser “seductors”. En contraposició als missatges que –va dir– defensen des de l’Estat en el sentit que a Catalunya es busca crispació, Junqueras va dir que justament ha estat sempre tot el contrari. “Ells ens voldrien enfadats, crispats, i no hi tenim cap interès. Us convido a ser seductors, a seduir”, va manifestar. Junqueras feia referència a seduir en el sentit més etimològic de la paraula: el de conduir o guiar cap a l’objectiu de votar l’1 d’octubre per aconseguir la república catalana.

Junqueras va revelar, davant d’un públic d’aproximadament mig miler de persones, que ha descobert recentment que té arrels garrotxines, fet que li ha servit per recordar que els catalans “venim de llocs diversos, ens hem construït i ens construïm amb gent que es barreja i ve de llocs molt diversos, i això ens fa especialment forts i rics”. Va dir que caldrà la mobilització de tothom, especialment l’1 d’octubre. Va afirmar que el futur dels catalans estarà millor en les mans “dels ciutadans d’aquest país”, i no en les d’aquells “que tantes vegades ens han demostrat que no ens tenen com a prioritat o no ens estimen, o en tot cas no ens estimen com nosaltres mereixem”. “Ens queden 30 dies per anar a votar. La vostra capacitat de mobilitzar-vos al costat de la nostra serà decisiva. I com que depèn de nosaltres i hem treballat tants anys perquè depengués de nosaltres, estic segur que guanyarem”, va concloure.

La consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, va fer afirmar que des de l’Estat “aquests dies ens volen fer dubtar, llançant missatges de por, posant en dubte els govern i els serveis públics, i aquestes persones que vetllen per tots nosaltres”. Per Serret, la societat catalana ha de tenir clar que estem vivint un moment històric, que estem preparats per a la república catalana, “que sabem què volem i quin país volem”, i que l’Estat no té projecte per a Catalunya i cada cop ho fa més palpable. Per això, va dir, l’1 d’octubre es tracta també de defensar el dret de votar.

L’alcalde de Santa Pau, Pep Companys, va afirmar que ara “ho tenim a tocar”, i ara vindrà un mes “de tràfec i de molts actes per sortir al carrer” i va cridar a una participació massiva en la diada de l’11 de setembre. “El 2 d’octubre començarà un procés constituent per fer un nou país de baix cap a dalt.” La portaveu d’ERC a l’Ajuntament d’Olot, Anna Barnadas, per la seva banda, va animar tothom a fer “treball de formigueta” per convèncer tothom d’anar a votar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia