Política

Vox es querella contra la mesa del Parlament i el govern per l’admissió de la Llei del referèndum

La formació acusa els membres de l’òrgan i l’executiu català de delictes de prevaricació, usurpació d’atribucions i funcions i desobediència a l’autoritat judicial

El líder del partit assegura que amb aquesta querella “vol aturar el cop d’estat a Catalunya amb la llei a la mà”

La formació política Vox ha presentat una querella al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra els membres de Mesa del Parlament de Catalunya i del Govern per l’admissió a tràmit de la Llei del referèndum. Segons el partit, amb aquest iniciativa “es pretén donar una aparença de legalitat al cop d’estat a Catalunya previst per al proper 1 d’octubre”.

Els delictes que denuncia Vox en la seva querella són els de prevaricació, usurpació d’atribucions i funcions, desobediència a l’autoritat judicial, conspiració per cometre rebel·lió, sedició en grau de temptativa i malversació de cabals públics.

La querella presentada relata fets que podrien ser constitutius de delictes sancionats amb penes de fins a 25 anys de presó, i inhabilitació absoluta per càrrec o ocupació pública pel mateix període, així com multes pecuniàries.

El president del partit, Santiago Abascal, que es troba a Barcelona per participar aquesta tarda en una marxa enfront de la delegació del govern espanyol a Barcelona per exigir que s’apliqui l’article 155, ha criticat que el govern estatal “s’ha convertit en una immòbil estàtua de sal enfront de la finestreta del Tribunal Constitucional”.

Abascal ha subratllat que Vox amb aquesta querella “vol aturar el cop d’estat a Catalunya amb la llei a la mà, una cosa que Rajoy no s’atreveix a fer, com es la seva obligació, aplicant l’article 155 de la Constitució”.

“És urgent retornar a Catalunya la normalitat democràtica i exigim al govern que faci el mateix aplicant la Constitució i fent complir el Codi Penal”, ha afirmat. El dirigent de Vox ha afegit que si el president del govern espanyol no actua de manera immediata “perdrà tota legitimitat. “L’Estat ha caigut en la passivitat jurídica, política i democràtica per reaccionar contra el cop d’estat a terminis que estem vivint a Catalunya”, ha etzibat.

Segons el seu judici, “la impunitat amb la que es tracta els separatistes és, a més d’un atac a la unitat d’Espanya, una clara discriminació als ciutadans que paguen les seves multes i a qui se’ls aplica la llei sense contemplacions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia