Política

Cs esmena tota la llei de l’1-O i proposa substituir-la per una norma de constitucionalitat

La formació demana que el Parlament es comprometi a vehicular qualsevol iniciativa política d’acord amb la Constitució i l’Estatut

El grup parlamentari de Ciutadans (Cs) ha presentat una esmena a tota la Llei del Referèndum, on proposa substituir-ne el text original per una norma de constitucionalitat amb un article únic.

L’ esmena de Cs , signada pel portaveu del grup, Carlos Carrizosa, presenta una proposició de “llei de constitucionalitat i estatutarietat”, on demana que es reculli que el Parlament es “compromet a vehicular qualsevol iniciativa política conformement a la Constitució, l’Estatut i la totalitat del bloc de constitucionalitat, i a no vulnerar els drets de tots els ciutadans de Catalunya”.

En aquest article únic, la formació taronja remarca que el Parlament és la institució que representa tots els ciutadans de Catalunya, “com a garantia de tots els seus drets i llibertats fonamentals i els dels seus representants”.

Prèviament a aquesta esmena a tot l’articulat de la llei de l’1-O, Cs havia presentat una esmena a la totalitat de la norma. Però el ple ha aprovat aquest migdia que només s’acceptarien esmenes a l’articulat, és a dir, parcials. Durant la sessió de la tarda, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha argumentat que per “acta de presidència” havia admès només les esmenes sobre l’articulat, i ha ofert als grups que n’han presentat una a la totalitat (Cs i PSC) uns minuts per “reconvertir-les”.

Enmig de la polèmica a l’hemicicle, s’han lliurat físicament les esmenes als grups i la formació que presideix Inés Arrimadas ha demanat una petició de reconsideració per haver tombat la seva esmena a la totalitat, cosa que ha forçat la quarta reunió de la Mesa i la Junta de Portaveus d’aquest dimecres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia