Política

judicialització del procés

La Fiscalia anuncia querelles contra el Parlament i el govern

El fiscal general de l’Estat avança que preparen una acció contra els membres de la mesa del Parlament per l’admissió a tràmit de la llei del referèndum i una altra contra l’executiu de la Generalitat per la convocatòria i organització del referèndum

José Manuel Maza afirma que Mossos, Guàrdia Civil o Policia Nacional espanyola investigaran qualsevol actuació orientada a l’organització de l’1-O

El fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, ha avançat aquest dijous que el Ministeri Públic està “ultimant” querelles contra la mesa del Parlament i el govern de Catalunya per la votació de les lleis de desconnexió i la convocatòria i organització del referèndum, respectivament.

Ho ha explicat aquest migdia en una roda de premsa al saló d’actes de la Fiscalia General de l’Estat l’endemà de l’aprovació a la cambra catalana de la llei del referèndum i la signatura del decret de convocatòria per part de l’executiu de Carles Puigdemont.

Maza ha precisat que actuaran contra els membres de la mesa que van permetre la tramitació de les lleis del referèndum i de transitorietat política. L’altra querella serà contra tots els membres del govern per la convocatòria i organització “del referèndum il·legal”.

A més, el cap dels fiscals ha assegurat que la Fiscalia General, d’acord amb les diferents fiscalies catalanes, perquè aquestes investiguin “qualsevol actuació destinada a l’organització del referèndum il·legal” amb l’auxili de la Policia Judicial: “Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Nacional”, ha precisat. Segons ell, aquestes actuacions són almenys “indiciàriament constitutives dels delictes de desobediència, prevaricació i malversació de fons públics”. Així mateix, ha dit que es donaran instruccions als cossos policials perquè intervinguin “els efectes o instruments adreçats a preparar o celebrar el referèndum il·legal”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

Yolanda Díaz anuncia un acord entre Sumar i el PSOE per derogar la Llei mordassa

Barcelona
política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona