Política

Berga es nega a allargar el contracte per al canvi de fanals

Els grups municipals voten en contra de la pròrroga i l’empresa haurà d’acabar les obres fora de termini i amb els mateixos tractes econòmics

Els treballs addicionals acordats a l’inici han endarrerit el final de la instal·lació

L’Ajuntament de Berga va acordar en el ple municipal d’ahir a la nit dir “no” a la sol·licitud de pròrroga del contracte amb Elecnor, l’empresa que està fent el canvi d’enllumenat a la ciutat. El ple hi va votar en contra en bloc, és a dir, amb els vots negatius del govern de la CUP, Convergència, ERC, el PSC i ICV.

L’empresa va demanar explícitament a l’Ajuntament una pròrroga d’onze setmanes per tal de poder completar les obres, amb les millores acordades en l’inici del projecte incloses. El cas és que, segons va explicar ahir a aquest diari el regidor Oriol Camps, “un dels criteris que van fer que ells guanyessin el concurs és que van prometre una reducció del termini d’execució de les obres”. Per aquest motiu, acceptar la pròrroga hauria suposat trencar amb un punt que va beneficiar Elecnor davant de la resta de concursants. Els regidors de l’oposició hi van coincidir.

Una inversió milionària

El canvi d’enllumenat ha tingut un cost de 1.682.425,12 euros que s’ha finançat gràcies a un crèdit de l’Idae que l’Ajuntament haurà de retornar en 10 anys sense interessos. El cas és que, segons ja va explicar l’equip de govern abans de començar les obres, els diners es podran tornar “sense problemes”, ja que s’estalviaran gràcies al baix consum del nou enllumenat.

A banda, des d’un bon principi, Elecnor es va oferir a dur a terme treballs addicionals i sense càrrec per a l’Ajuntament per un valor de 750.000 euros. Així doncs, el valor de la inversió total va ser de 2.432.424,12 euros, malgrat que el consistori només n’ha assumit 1,68 milions aproximadament. Però precisament el retard de tot plegat té a veure amb aquestes millores.

Molta feina, poc temps

Les millores addicionals que Elecnor va prometre a l’inici de les obres han estat un dels motius que han fet retardar més de l’esperat el final de la instal·lació. El regidor Camps va destacar la feina “extraordinària” de l’empresa, però va lamentar que la pròrroga “no és possible”.

En aquest sentit, el regidor, encarregat de la supervisió de les obres, va afegir que “si les millores no es podien acabar en el període establert, Elecnor hauria d’haver avisat abans de signar el contracte”.

LA FRASE

Si les obres no es podien acabar a temps, s’hauria d’haver avisat abans de signar el contracte
Oriol Camps
regidor d’urbanisme de l’ajuntament de berga


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia