Política

judicialització del procés

Puigdemont rep la notificació de l’admissió a tràmit de la querella per l’1-O

El president de la Generalitat també és avisat de la suspensió cautelar del referèndum per part del TC

El conseller de la presidència, Jordi Turull, i els membres de la mesa del Parlament, també han estat notificats

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha rebut aquest dimarts la notificació de l’admissió a tràmit per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de la querella de Fiscalia contra ell per l’1-O. També ha rebut l’avís del Tribunal Constitucional (TC) de la suspensió cautelar de la llei del referèndum i el decret de convocatòria de l’1-O.

Segons ha informat el TSJC, els funcionaris han reprès avui el procés de notificacions de les resolucions del Constitucional, que van iniciar divendres passat. A més, han comunicat en mà la decisió de l’alt tribunal català d’admetre a tràmit les querelles que la Fiscalia va presentar la setmana passada contra la mesa del Parlament i els membres del govern.

Aquest matí ja han notificat personalment a Carles Puigdemont i al conseller de Presidència, Jordi Turull, que seran investigats pel TSJC pels delictes de desobediència i prevaricació arran de la querella de la Fiscalia. A la resta dels consellers no ha estat possible notificar-los avui de forma personal la resolució del TSJC que admet a tràmit la citada querella.

El conseller de la Presidència, Jordi Turull, ha confirmat que les notificacions s’han produït just després de la reunió del Consell Executiu. Així doncs, s’espera que la resta de consellers les rebin properament.

Turull també ha detallat que en el cas de la querella de la Fiscalia, s’acusa els membres de l’executiu de malversació, per tant, un delicte que pot comportar presó. En la seva admissió a tràmit de la querella, però, el TSJC no entra encara a valorar aquest delicte.

També han rebut l’avís del TC i la notificació de la querella la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i quatre membres de la mesa de la cambra catalana. En el cas de la presidenta del Parlament, és la tercera que rep per desobediència i prevaricació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia