Política

judicialització del procés

Un jutjat suspèn cautelarment un acte proreferèndum a Madrid

El PP havia recorregut contra la decisió de l’Ajuntament de la capital espanyol de cedir un local municipal a l’entitat Madrileños por el derecho a decidir

L’acte s’havia de celebrar diumenge al Matadero

Un jutjat contenciós administratiu de Madrid ha suspès de manera cautelar l’acte en favor del referèndum organitzat per l’entitat Madrileños por el derecho a decidir en un local de l’Ajuntament. Així ho ha anunciat aquest dimarts en roda de premsa el portaveu del PP al consistori, José Luis Martínez-Almeida, que va presentar un recurs contra la decisió del consistori.

L’esdeveniment s’havia de celebrar el proper diumenge 17 de setembre al migdia a una de les naus del centre cultural Matadero, un espai de titularitat municipal, i ja tenia l’autorització del consistori. Els promotors de la iniciativa havien convocat l’acte sota el lema En Madrid por el Derecho a decidir per donar suport al dret de decidir dels pobles com un “principi democràtic bàsic” i defensar la “legítima aspiració” dels catalans a decidir la seva relació amb l’Estat. També aposta perquè “es realitzin consultes sobre els necessaris canvis polítics i socials que cal introduir en el règim del 78, sorgit d’una transició tutelada”.

El grup del PP a l’Ajuntament de Madrid va presentar dilluns un recurs contenciós administratiu per evitar que l’esdeveniment no se celebrés. En l’escrit es demanava la suspensió cautelar i immediat de l’ús del local per “assegurar l’efectivitat d’una eventual sentència estimatòria”. Els populars van apel·lar a les resolucions del Tribunal Constitucional (TC) que suspenen tant la Llei del referèndum com també la convocatòria de l’1-O. Segons ells, es tracta d’un acte “de suport a un referèndum il·legal”.

El PP critica que l’alcaldessa de la capital espanyola, Manuela Carmena, hagi cedit un local de titularitat municipal per a un acte que, segons afirma, “és una exaltació del referèndum il·legal”.

A més, el portaveu del grup del PP, José Luis Martínez-Almeida, va denunciar en roda de premsa dilluns que va ser el número 41 de la llista de Carmena, Pedro Casas, qui va tramitar el permís per poder fer l’acte en favor del referèndum en nom de l’associació La Comuna.

L’entitat lamenta “les amenaces a la llibertat d’expressió”

En un breu escrit a les xarxes socials, l’entitat Madrileños por el derecho a decidir ha expressat la seva voluntat de mantenir la manifestació del diumenge en suport al dret a decidir i ha lamentat “les amenaces a la llibertat de reunió i expressió” que, al seu parer, suposen la decisió del jutjat. L’entitat donarà més explicacions sobre el seu posicionament en roda de premsa el dimecres.

Protesta de la Falange

A banda del PP, també s’havia posicionat en contra de la celebració la Falange. El partit nacionalsindicalista havia anunciat una concentració a les portes de l’edifici municipal el mateix dia i a la mateixa hora que l’acte proreferèndum.

Als murs que encerclen el recinte de Matadero han aparegut els darrers dies pintades en contra de l’acte com Muerte al separatisme. JFE. Arriba España!’.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia fa quatre dies que no pot expulsar a les forces ucraïneses invasores

barcelona
Ucraïna

Operació contra una presumpta trama de frau en pressupostos de defensa

barcelona
europa

La UE, els EUA, el Regne Unit i el Canadà volen més sancions a Bielorússia

barcelona

Tercer agent detingut per ajudar Puigdemont

GRANOLLERS
japó

Nagasaki commemora la bomba nuclear amb absències notables

barcelona
política

L’ANC reclama una investigació sobre l’operació policial “desproporcionada”

barcelona
judicial

El TSJC demana informació a Mossos abans d’admetre les querelles per no detenir Puigdemont

barcelona
política

Forn critica l’operació gàbia: “és per casos molt extrems”

barcelona
política

Turull deixa en dubte el suport de Junts a Pedro Sánchez

barcelona