Política

Jxsi, ciutadans, psc, csqep, ppc i cup debaten sobre el referèndum

Les postures dels grups parlamentaris sobre l’1-O, a El Punt Avui TV

Els diputats Roger Torrent (JxSí), Lorena Roldán (Cs), Eva Granados (PSC), Albano Dante Fachín (CSQEP), Fernando Sánchez (PPC) i Mireia Boya (CUP) diuen la seva sobre el referèndum

Podeu veure el programa a les 21.00 hores a la televisió i al digital d’El Punt Avui

  • VÍDEO: I ara què?. El Punt Avui TV

I ara què?, Sota aquest títol s’ha emmarcat el debat organitzat per El Punt Avui al Parlament amb els representants de totes les forces polítiques de l’hemicicle. Roger Torrent (JxSí), Lorena Roldán (Cs), Eva Granados (PSC), Albano Dante Fachín (CSQEP), Fernando Sánchez (PPC) i Mireia Boya (CUP) han marcat el seu posicionament vers el referèndum i la seva legitimitat. El diputat de JxSí, Roger Torrent, ha insistit que les urnes i les paperetes serveixen per comptar-nos i que “aquells que no siguin partidaris de la independència tenen un instrument per dir-ho, que és anar a votar el dia 1 d’octubre i votar que no”. La diputada de Ciutadans, Mireia Roldán, ha rebatut que els instruments per fer el recompte són les eleccions autonòmiques, i que el problema rau en que als grups parlamentaris independentistes no els hi agrada el resultat .

Eva Granados (PSC) ha cridat a la calma i al diàleg per poder arribar a un encaix entre Catalunya i Espanya. La diputada està convençuda que el que passarà l’1 d’octubre no és un referèndum i que “la primera víctima del procés “són les institucions d’autogovern perquè la majoria heu decidit saltar-vos les nostres normes” .

En un moment que Granados ha destacat la plurinacionalitat, el diputat de CSQEP, Albano Dante Fachín, ha dit que defensarien una proposta de millor encaix entre Catalunya i Espanya, però que els ciutadans haurien de triar entre aquesta alternativa i el sí a la independència. “Aquest referèndum no és el que voldríem”, ha dit Fachín, “però volem que existeixi” .

En una posició en sintonia amb la del govern central, el diputat popular ha qualificat de “frau a la democràcia” un referèndum “il·legal”. Sánchez, que ha acusat al govern català de demagog, ha subratllat que el govern té por de convocar eleccions autonòmiques “perquè la gent està cansada del procés i l’independentisme s’ensorrarà en unes eleccions” .

Per a Mireia Boya (CUP), l’1 d’octubre és una moció de censura no només per al govern del PP a Madrid, sinó també per al govern de la Generalitat en cas que guanyi el no, “precisament la moció de censura que està demanant Arrimadas” .

Podeu veure el debat íntegre a les 21.00h i a les 23.00h a El Punt Avui TV o al web del diari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Ucraïna

Operació contra una presumpta trama de frau en pressupostos de defensa

barcelona
europa

La UE, els EUA, el Regne Unit i el Canadà volen més sancions a Bielorússia

barcelona

En llibertat el segon mosso detingut per ajudar Puigdemont

GRANOLLERS
japó

Nagasaki commemora la bomba nuclear amb absències notables

barcelona
política

L’ANC reclama una investigació sobre l’operació policial “desproporcionada”

barcelona
judicial

El TSJC demana informació a Mossos abans d’admetre les querelles per no detenir Puigdemont

barcelona
política

Forn critica l’operació gàbia: “és per casos molt extrems”

barcelona
política

Turull deixa en dubte el suport de Junts a Pedro Sánchez

barcelona

Comiat d’Aragonès per carta als treballadors i reunió de traspàs amb Illa

BARCELONA