Política

setge a l'1-O

La Guàrdia Civil confisca 1,3 milions de cartells, díptics i fulletons de promoció del referèndum

Les actuacions s’han realitzat en una empresa de distribució de propaganda de Montcada i Reixac

Agents de la Guàrdia Civil han confiscat més d’1,3 milions de cartells, díptics i fullets de diversa grandària durant la inspecció d’una empresa de distribució de propaganda, segons informa el ministeri de l’Interior.

Les actuacions s’han realitzat durant aquest diumenge, 17 de setembre, i són fruit de les investigacions realitzades per la Guàrdia Civil de Catalunya per a la localització de materials que promocionin el referèndum de l’1 d’octubre, suspès pel Tribunal Constitucional (TC).

En concret, en l’empresa, situada en la localitat de Montcada i Reixac (Barcelona), s’han localitzat uns 700.000 fullets informatius per al seu repartiment promovent el ‘sí’, altres 130.000 cartells de menor grandària també en suport del referèndum i uns 370.000 díptics amb el logotip de la Generalitat que es correspondrien amb la campanya institucional del referèndum il·legal.

Així mateix, s’han intervingut en el mateix local altres 138.000 cartells amb el text: “Sí, per fer-los fora”, unit a les imatges del Rei Felipe VI; del president del govern espanyol, Mariano Rajoy; l’expresident català Jordi Pujol, i l’expresident de la Fundació Palau de la Música, Fèlix Millet. Aquests últims cartells incorporen els logotips propis i identificatius de la CUP.

Igual que en actuacions anteriors, s’ha intervingut materials de la Generalitat promocionant el referèndum, al costat d’efectes cridant directament el vot del ‘sí’, revelant, segons indica el ministeri de l’Interior, la convergència d’esforços i unitat d’acció entre ambdues dinàmiques. A aquesta concurrència habitual s’afegeix, en aquesta nova intervenció, cartells de la CUP, també a favor del ‘si’.

Els materials estaven empaquetats en palès, a punt per a la seva distribució: es tracta de la intervenció més gran de material realitzat fins al moment, transcorreguts tres dies des de l’inici dels actes de campanya a favor del referèndum. En total, fins ara, s’haurien intervingut gairebé un milió i mig de materials de promoció del referèndum, així com planxes per a la seva impressió.

L’activitat dels investigadors s’ha realitzat sense que hi hagués cap incident d’ordre públic i l’operació continua oberta, sense que es descartin noves actuacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Llum verd a la tramitació exprés de la reforma del reglament del Parlament

barcelona
política

L’estratègia d’ERC s’ha decidit els darrers anys sense Junqueras

barcelona
política

Abstenció de la Generalitat en menors immigrants a repartir

madrid
opinió

Kosova desemmascara el ‘Sánchez style’

Diputat de Junts al Congrés
Josep Maria Viladomat
Cap de l’oposició a l’Ajuntament de Sarrià de Ter (ERC)

“A Sarrià de Baix li cal tenir activitat o un centre de dia”

Sarrià de Ter
MEDITERRANI

Xipre, una partició enquistada

Barcelona
Estat espanyol

Vox dona per trencats els pactes amb el PP pel repartiment de migrants

Barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron no rellevarà Attal fins que no s'asseguri la governabilitat

BARCELONA
ESTATS UNITS

Els líders aliats defensen el “camí irreversible” d’Ucraïna cap a l’OTAN

Barcelona