Política

setge a l'1-O

Atac informàtic al web del manifest de científics a favor del vot afirmatiu

Més de 1.400 investigadors i professors que treballen arreu es comprometen amb “la construcció del nou país”

Aquest dilluns al matí els responsables de la pàgina web d’aquest manifest l’han bloquejada. El motiu, segons expliquen ells mateixos, és un “atac massiu de registres falsos”, i per això diuen que han deixat d’acceptar registres unes hores. Conviden a intentar-ho més endavant.

Més de 1.400 professors, investigadors i universitaris de tot el món han signat un manifest obert en què avalen el referèndum de l’1 d’octubre, tot demanant el vot afirmatiu. Aquest vot, s’afirma en el manifest, és l’alternativa a subordinar-se “a l’arbitrarietat d’un Estat que és majoritàriament hostil”.

En el manifest es remarca el compromís dels signants “en la construcció del nou país”, que volen que se situï al costat de les nacions més avançades en els territoris de la ciència i la tecnologia. “Demanem als nostres conciutadans que, per construir un futur millor per a nosaltres i per als nostres fills, ignorin les amenaces dels qui tenen com a únic argument l’ús irracional de la força i votin sí l’1-O”, s’hi afegeix.

Els firmants treballen en institucions i universitats de l’Estat espanyol, Suïssa, el Regne Unit, Bèlgica, França, Mèxic i els Estats Units, entre altres països. Aquest manifest és obert i es pot signar per internet, raó per la qual s’espera que les adhesions augmentin els pròxims dies. L’accés estava bloquejat ahir al vespre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.