Política

Esquerra “celebra” la proposta de Podem

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, assegura que l’estudiaran “amb molta simpatia”

Aplaudeix que “demòcrates espanyols” denunciïn “la repressió política que es pateix a Catalunya” i defensin la necessitat d’un referèndum

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha “celebrat” aquest dilluns la proposta de Podem de celebrar una assemblea d’electes que reclami un referèndum pactat amb l’Estat com a solució per afrontar el problema entre Espanya i Catalunya.

“Avui ha sortit una colla de polítics demòcrates espanyols que diu que no hi ha dret que patim repressió política al nostre país; ja era hora!”, ha dit durant un míting del referèndum que els republicans han organitzat aquesta tarda a Mollet del Vallès.

La dirigent republicana ha volgut amb la seva intervenció agrair el to i el fons de la iniciativa del líder de Podem, Pablo Iglesias. S’ha congratulat també perquè la iniciativa de Podem “aposti pel diàleg” que, segons ella, els independentistes “fa molts dies que criden als quatre vents”. “No sentíem res, ni una trista complicitat. I ahir es va celebrar un acte magnífic a Madrid i avui Podem encapçala una assemblea que celebrem que ens doni suport, demani que s’acabi la repressió política i digui que el referèndum és l’únic instrument que fa possible decidir el futur”, ha dit en relació les mostres de suport que arriben en els darrers dies des d’Espanya.

Però sobretot, la republicana ha celebrat que la proposta anunciada per Pablo Iglesias digui “que s’han de protegir les llibertats i diguin que el referèndum és l’única solució per sortir de la cruïlla en la que està Catalunya”. “Gracies!”, ha afegit.

Rovira ha promès que ERC “estudiarà aquesta proposta, amb simpatia, amb molta simpatia”.

En canvi, ha criticat que la resta de formacions d’àmbit estatal vegin la proposta amb reticències” “La majoria estatal de PP, PSOE i Cs ja ha sortit a dir que no estan a favor del diàleg, dels drets civils i polítics, ni del referèndum. I no és nou, ens ho diuen a cada minut. Malgrat això, ho lamentem”, ha dit.

El conseller de Salut, Toni Comín, que també ha intervingut a l’acte d’ERC, ha carregat contra els que diuen que l’1-O és inconstitucional i ha defensat que la carta magna espanyola és paper mullat des de la sentència del TC sobre l’Estatut. “Inconstitucional de què? De quina Constitució? De la que ells es van carregat el 2010? És Rajoy qui es va carregar el pacte constitucional. Fa set anys que aquest país està en excepcionalitat jurídica. No estem fent res il·legal, no només perquè hi ha una llei del referèndum al Parlament, sinó perquè no hi ha Constitució”, ha afirmat.

També ha tornat a arremetre contra el PSC, partit en el qual havia militat en el passat. Comín ha acusat el govern espanyol i el PP d’estar “reprimint” els catalans però ha afegit que “aquell que s’ho mira des de fora, està ajudant els repressors”. “Qui es pensi que rentant-se les mans es manté al marge del conflicte, s’enganya, és fals. No sortir en solidaritat amb els reprimits és col·laborar amb els repressors”, ha avisat. “Què pensa el PSC de que la policia entri als mitjans o prengui atestats dels actes”, ha preguntat. “El silenci és clamorós, tronador. Si són d’esquerres, que diguin què pensen de la repressió de drets civils que està patint la societat”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia