Política

procés sobiranista

Joan Garriga ’Nana’: “Els dubtes són normals; podem tenir dubtes però no podem tenir por”

El diputat de la CUP insta a la mobilització “massiva i sostinguda” de cara a l’1-O i convida a buscar els “estafadors de la democràcia” entre “els corruptors i els vividors de la política”

El diputat de la CUP al Parlament Joan Garriga ’Nana’ ha assegurat aquest dilluns que tenir “dubtes” de cara l’1-O és “normal” ja que s’aposta pel “dret a l’autodeterminació tenint l’Estat en contra i en contra de l’Estat”. “Dubtes per saber si tot plegat forma part del calendari, d’un joc polític en mans dels grups parlamentaris o si ens trobem davant d’una opció real per exercir el dret a l’autodeterminació; dubtes de com portarem endavant un referèndum tenint l’Estat en contra, dubtes davant la repressió i la persecució [...] podem tenir molts dubtes però no podem tenir por ni a la democràcia ni als voluntats majoritàries del poble”, ha assegurat el diputat cupaire en un acte a Rubí (Vallès Occidental).

Garriga ha rebutjat definir l’1-O com una “estafa democràtica” i de fet ha fet una crida a buscar “els estafadors de la democràcia” entre els “corruptors, els vividors de la política i qui comercialitza amb l’habitatge i els drets socials”. El diputat de l’esquerra anticapitalista ha assegurat que “no callaran” en la defensa de drets polítics i en aquest context ha fet una crida a mobilitzar-se de forma “massiva i sostinguda” abans i després de l’1-O.

“Si algú davant de tot aquest procés té dubtes, que estigui tranquil; en qualsevol país normal, la convocatòria del referèndum d’un govern democràtic s’hagués fet en condicions normals; aquest no és el nostre cas”, ha afegit Garriga.

En aquest context, el diputat cupaire ha advertit que l’aprovació de les lleis del Referèndum i de Transitorietat al Parlament va suposar una fase “sense retorn”. “Cal està convençut que el referèndum és la millor manera d’exercir la democràcia directa. Les institucions espanyoles desbocades impediran una normalitat d’aquest referèndum perquè tenen por que el resultat els sigui advers”, ha insistit Garriga.

Per això veu necessari “defensar les garanties” de l’1-O. I fer-ho amb una mobilització, ha reclamat, que ha de ser “massiva i sostinguda” en les fases de “preparació, execució i implementació del resultat”. Garriga, que ha tornat a advertit els comuns que “ningú és neutral en un tren en marxa”, ha assegurat també que “no callaran davant del nacionalisme d’estat que criminalitza, judicialitza, inhabilita i empetiteix institucions”.

Tot plegat ho ha dit en un acte a Rubí en què també ha intervingut la primera tinent d’alcaldia de Ripollet i exdiputada cupaire, Pilar Castillejo. Al seu entendre, la participació a l’1-O ha de ser “elevadíssima” i ha demanat “preparar-se per les mesures repressives que plantegi l’Estat”. “Davant del missatge de por i mentides cal que no ens deixem acovardir; les farà encara més grosses; tenim un Estat entrenat a la repressió”, ha assegurat en una referència al conflicte a País Basc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Màxima pressió perquè Biden plegui

Los Angeles
Jordi Colomí Massanas
Alcalde de Torroella de Montgrí i l’Estartit (UPM)

“Replanificar cada mandat seria anar fent cops de timó”

Torroella de Montgrí
estat francès

La macronista Braun-Pivet és reelegida presidenta de l’Assemblea Nacional

barcelona
Política

Mor Salustià Monteagudo, exalcalde de Cabrera d’Anoia

Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
política

Reclamen a Andorra noves comissions rogatòries per Rajoy i excol·laboradors seus

barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona