Política

Editors de mitjans catalans demanen empara al Síndic de Greuges

Les associacions de premsa denuncien que s’està produint un “atac intolerable” que perjudica la llibertat de premsa

Demanen a Ribó que intervingui davant una situació que és pràcticament un “estat d’excepció”

La Federació d’Associacions de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals, l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (Appec), l’Associació Catalana de Premsa Comarcal (ACPC) i l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicaci (Amic) han demanat aquest dimarts al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, la seva intervenció davant l’“atac intolerable” que estan patint els mitjans de comunicació catalans.

Tots els editors que han rebut requeriments i representants de les associacions que representen el sector han lliurat una carta al Síndic per demanar-li que faci de portaveu de la reclamació del sector.

Els editors expliquen en el seu escrit que en els últims dies s’han assistit a fets molt greus que posen en perill la llibertat d’expressió, com l’entrada de la Guàrdia Civil a redaccions de mitjans de comunicació per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i la identificació de periodistes, unes imatges que creien “ja bandejades”.

És per aquest motiu que emanen al Síndic que intervingui per “denunciar aquests fets gravíssims, que cerquen limitar o condicionar la missió principal dels mitjans: informar amb plena llibertat i sense coaccions”. Un principi, subratllen, que no es pot veure afectat de moment polític i social que viu Catalunya.

“S’estan saltant els procediments que protegeixen a la professió. Estem pràcticament en una situació d’excepció que ens obliga a denunciar-ho al Síndic”, ha manifestat Germà Capdevila, vicepresident de l’Appec.

Capdevila ha destacat que l’escrit és “una mostra d’unitat del sector”, que aixecà la mà i que cerca l’empara del Síndic davant una situació que qualifica com “pràcticament d’excepció”, ja que s’estan saltant garanties bàsiques.

Concentració demà al vespre

En paral·lel, l’Appec, l’Amic, l’ACPC, el Grup de Periodistes Ramon Barnils, Som Atents, el Sindicat de Periodistes de Catalunya, el Sindicat de la Imatge i el Col·legi de Publicitaris i Relacions Públiques de Catalunya han organitzat aquest dimecres una concentració per “la llibertat de premsa i per totes les llibertats”.

La mobilització està convocada a les vuit 20 del vespre davant el Col·legi de Periodistes de Catalunya. Es demanarà que s’aturin les actuacions que “amenacen el treball, empobreixen la qualitat dels mitjans i retallen llibertats”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

AMÈRICA LLATINA

L’expresident argentí Fernández, imputat per violència coniugal

BARCELONA
ESTATS UNITS

Dimiteix un altre rector universitari per les protestes per la guerra a Gaza

BARCELONA
OCEANIA

Un mort en nous xocs amb la policia a Nova Caledònia

BARCELONA
anàlisi

Pilotada cap endavant d’Ucraïna

PROFESSOR AGREGAT DEL DEPARTAMENT D’HISTÒRIA MODERNA I CONTEMPORÀNIA DE LA UAB
Nuri Oliver
Portaveu d’Independents per Fornells (IPF)-Amunt, a l’oposició

“Hi ha molt poc arbrat i molt de ciment i voreres”

Fornells de la Selva
política

El llarg camí que porta ERC al govern de Collboni

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per negociar l’alto el foc en una reunió sense Hamàs

barcelona
estats units

La taxa d’inflació de juliol als EUA baixa una dècima fins al 2,9%

barcelona
política

Diputats i senadors de Junts s’autoinculpen d’haver acompanyat Puigdemont

barcelona