Política

De Mollerussa a Barcelona pel seu alcalde

Mig centenar de veïns, membres d’entitats i regidors es desplacen a la capital per fer costat a Marc Solsona durant la seva declaració

Crits de “No estàs sol!” abans de la seva entrada a la fiscalia superior de Catalunya

Ja des d’abans de les 8 del matí d’ahir desenes de veïns, representants i membres d’entitats de la ciutat, com ara l’Orfeó Renaixença, l’Agrupació Sardanista de Mollerussa o l’associació de dones del Pla d’Urgell Albada, entre d’altres; a més de regidors de l’equip de govern del PDeCAT-Demòcrates i també d’Esquerra Republicana de Catalunya esperaven a la plaça de l’Ajuntament la sortida de l’alcalde de la capital del Pla d’Urgell i també diputat al Parlament de Catalunya, Marc Solsona, que va ser rebut amb un fort aplaudiment i crits de “votarem”.

Poc després, més d’una quarantena de persones –algunes acompanyades amb cartells a favor de l’1-O i estelades– van pujar a l’autocar en direcció a Barcelona, que s’havia muntat expressament amb l’objectiu de donar suport a l’alcalde al davant mateix de la fiscalia superior de Catalunya. Tant ells com altres persones que van optar per desplaçar-se fins a la Ciutat Comtal amb el seu vehicle privat, van anar ocupant la vorera del carrer Pau Claris de la capital catalana que toca amb la seu del ministeri públic fins a l’arribada de Marc Solsona, al qual van cridar: “No estàs sol!”.

I enmig d’una multitud de mitjans de comunicació, alguns d’àmbit internacional, Marc Solsona va entrar a declarar minuts abans de les dotze del migdia. Diputats del Parlament, representants del PDeCAT i la presidenta de la cambra catalana, Carme Forcadell, van acudir-hi per fer-li costat. Per la seva banda, alguns dels assistents van cantar durant l’espera l’himne nacional i també van clamar a favor de la independència.

Els aplaudiments es van repetir a la sortida de la seu de la fiscalia, al voltant de dos quarts d’una del migdia, quan l’alcalde de Mollerussa va explicar als periodistes que s’havia negat a declarar perquè considera que hauria d’haver estat citat per un jutge; arguments que el fiscal no li va deixar exposar. Marc Solsona va marxar agraint el suport de totes les persones que el van voler acompanyar a la seva compareixença.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

argentina

El govern de Milei dissol oficialment l’organisme per a combatre la discriminació

barcelona
europa

Starmer convoca una nova reunió d’emergència per a tractar l’onada de violència

barcelona
europa

L’OTAN coordina la compra de míssils Patriot per a reposar l’arsenal alemany

barcelona
veneçuela

Maduro demana a la població que elimini el WhatsApp perquè amenaça

barcelona
estats units

Harris tria el progressista Walz com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Rull proposa Illa com a candidat a la investidura en un ple que seria dijous

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Junts denuncia que es va distingir López de Lerma per la seva afinitat amb el govern

SANT FELIU DE GUÍXOLS
política

Aragonès: “Que ningú no dubti, cada pas que fem va orientat a la independència”

barcelona
política

Jovent Republicà diu ara que trencarà la disciplina de vot si ERC es limita a “complaure el PSC”

barcelona