Política

procés sobiranista

Empaperades, vaixells i reaccions diverses

Continuen les mobilitzacions i les accions a les poblacions gironines

Els fets excepcionals viscuts ahir, als quals s’ha d’afegir la denegació per part del Port de Palamós de l’entrada d’un vaixell per allotjar reforços policials, van tenir també respostes en diferents àmbits de la societat gironina al marge de les diverses concentracions. Així, per exemple, la Cambra de Comerç de Girona va decidir suspendre una convocatòria de premsa prevista per aquest matí. “Arran dels esdeveniments que han tingut lloc les darreres hores, amb escorcolls i detencions de funcionaris i alts càrrecs de la Generalitat, hem decidit de suspendre la convocatòria de premsa”, va afirmar la patronal en el comunicat. També es va suspendre a Olot la sessió inaugural de l’Acadèmia dels Sèniors.

Resposta cultural

Anul·lacions d’actes, però, a la vegada, noves convocatòries, com l’anunciada, per exemple, pel director del festival Temporada Alta, Salvador Sunyer, de programar la projecció del film Estat de setge, que Costa-Gavras va dirigir el 1972, dimecres que ve al cinema Truffaut de Girona.

Sector turístic

La Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre va emetre un comunicat per donar suport a les institucions catalanes, els representants polítics i les entitats civils, el seu rebuig a les accions contra els drets i les llibertats dels ciutadans i també la constatació pública que aquesta actuació, irresponsable en temps i forma, perjudica greument la nostra imatge com a país i com a destinació turística, i, conseqüentment, els nostres interessos professionals i empresarials.”

Empaperades

Seguint amb les trobades ciutadanes per empaperar les poblacions, dimarts al vespre, a l’extrem nord del país, a Portbou, una vintena de voluntaris van trobar-se per fer una enganxada de cartells a la població. Quan feia un quart d’hora de la trobada, a l’entrada del port, va aparèixer una parella de la Guàrdia Civil, un membre del qual va “advertir” als concentrats que allò que feien era “il·legal”. L’endemà al matí van comprovar que pràcticament no hi havia cap cartell en el lloc on els havien posat hores abans.

També desenes de persones van participar dimarts a la nit a la plaça Major de Banyoles en una enganxada de cartells a favor del sí en el referèndum. La iniciativa va ser de la CUP, que ahir a la nit tenia previst tornar-hi.

Alcaldes i la policia local

L’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, també ha enviat un escrit al fiscal en cap de Girona en què demana que es deixi de fer servir la policia local com a policia judicial. D’ençà de dilluns, alcaldes de diversos municipis han enviat aquesta carta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.