L'alcalde de Llavaneres es querella contra un regidor que el va acusar d'espiar-lo

Joan Rubal assegura que la policia local vigilava les seves entrades i sortides de l'ajuntament

Rubal considera «miserable» que l'alcalde hagi signat un decret segons el qual s'encarrega a un lletrat que interposi una querella criminal i que ho hagi fet «d'amagat» i sense dir res a ningú. Ni tan sols a la persona afectada, que se'n va assabentar un dia abans de la Nit de Nadal, quan l'alcalde ja havia marxat de vacances. Per Graupera, l'article que el regidor de Gent de Llavaneres va escriure a la revista que mensualment publica el grup podria constituir un presumpte delicte d'injúries i atemptar contra la dignitat i la imatge corporativa de l'Ajuntament, contra el regidor de Governació i contra la Policia Local. En l'escrit, el regidor de Gent de Llavaneres denuncia que des que va abandonar el govern municipal, els agents de la policia controlaven les entrades i sortides de l'ajuntament. Rubal admet que com que no té dedicació exclusiva ha d'anar al despatx del grup sovint fora de l'horari d'atenció al públic i, moltes vegades, a la nit, fins tard. El control al qual estava sotmès, segons explica, feia que cada cop que havia d'entrar a l'edifici consistorial els policies entraven poc després d'ell i el seguien fins a la porta del despatx per mirar d'esbrinar què hi feia.

Fa pocs dies, Joan Rubal va comprovar que el mateix alcalde li havia obert diligències perquè considerava que les actuacions del regidor eren «totalment inhabituals i impròpies». En l'informe policial, que confirma les sospites de Rubal, s'apunten situacions com ara que el 29 d'octubre passat es va detectar la presència de Rubal «amb les llums apagades, amagat sota una taula i fora de les àrees destinades als grups municipals», i que el 31 del mateix mes va enviar diversos escrits via fax des dels serveis tècnics d'Urbanisme en un «horari intempestiu». El pitjor és que l'informe també posa de manifest que el 4 de novembre va desaparèixer un ordinador portàtil de l'ajuntament. El decret va més enllà i indica que l'obligació de l'alcaldia, de la regidoria de Governació i de la Policia Local és «vetllar per la seguretat dels edificis i de la documentació municipal», especialment per la custòdia de la documentació que va sol·licitar l'Audiencia Nacional respecte al cas Pretòria de presumpte corrupció urbanística.

Joc brut

Les afirmacions i insinuacions no han deixat indiferent Rubal, que considera que l'alcalde «juga brut» amb l'únic objectiu de posar en dubte la seva feina com a regidor de l'oposició. A més, assegura que per totes aquestes situacions que s'apunten, i que podrien interpretar-se com a sospitoses, tenen explicació. Així, per exemple, Joan Rubal assenyala que quan el van sorprendre amb les llums apagades i sota la taula dins de l'ajuntament, ell estava inclinat agafant aigua de la màquina dispensadora situada darrere d'un taulell. Per aquest motiu, exigeix una disculpa pública i que no es tornin a repetir actes com aquest que posen en dubte la seva honorabilitat. A més, considera denunciable que es «malbaratin» recursos humans i econòmics del poble en un cas com aquest.

L'ordinador ja ha aparegut

El regidor de Gent de Llavaneres també es va defensar de la suposada acusació que se li feia de ser el responsable de la desaparició d'un ordinador. Rubal assenyala que el portàtil va aparèixer fa dies en un armari de l'Ajuntament. «Insinuar que sóc un lladre és tenir ben poc seny», hi afegeix el regidor, que manté que encara està esperant les explicacions de l'alcalde, Bernat Graupera. «Ni m'amago de ningú ni tinc res a amagar», insisteix a dir Rubal, que lamenta que l'alcalde, que ahir no va ser localitzat per aquest diari, hagi volgut tirar pel dret en lloc de resoldre el conflicte sense querella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Sánchez olora la derrota en estrangeria en un ple dens i en mans de Junts

madrid

Alemanya i les lliçons del futbol

Berlín
Eduard Àngel Sànchez
Cap de l’oposició Amerencs pel Canvi

“Si el govern i l’oposició van a l’una, tot és molt més fàcil”

Amer
estats units

Kamala Harris guanya punts per ser la candidata demòcrata a la Casa Blanca

barcelona
regne unit

El ‘pla Ruanda’ dels conservadors va costar 830 milions d’euros

barcelona
política

Maragall deixa ERC per prendre “distància crítica” de l’afer dels cartells

barcelona
guerra a europa

Hongria parla d’un “atac histèric i coordinat” contra la “missió de pau” d’Orbán

barcelona
estats units

El Servei Secret reconeix errors en l’atemptat a Trump

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu agraeix el suport de Biden abans d’iniciar el viatge a Washington

barcelona