Política

municipal

referèndum

“L’1 d’octubre votarem i guanyarem”

Els alcaldes d’Arenys de Mar i d’Arenys de Munt també es neguen a declarar pel seu suport a l’1-O davant del fiscal de Mataró

Centenars de persones donen escalf als batlles, que qualifiquen el procés judicial d’“esperpèntic”

En autobús o en tren, centenars d’arenyencs es van concentrar ahir als jutjats de Mataró per no deixar sols i donar suport els dos primers alcaldes del Maresme que passen davant del fiscal cap de zona Luis Manuel García Cantón com a investigats per un presumpte delicte de desobediència. A més d’amics, familiars i veïns també hi van anar alcaldes i regidors de pràcticament tots els pobles de la comarca i el diputat Marc Sanglas, el senador Bernat Picornell, el secretari d’Economia, Pere Aragonès, o el president de l’ACM, Miquel Buch, que precisament avui està citat als jutjats. Com ja és habitual, tant Annabel Moreno, d’Arenys de Mar, com Joan Rabasseda, d’Arenys de Munt, tots dos d’ERC, es van negar a declarar i la visita va durar pocs minuts. “Soc una servidora pública i l’únic que faig és deixar que el poble pugui votar”, va assenyalar Moreno, que va ser la primera a entrar-hi enmig de l’escalf de la gentada que no es va cansar ni un moment de cridar consignes. “La resposta de la gent és impressionant i sense la seva força no hauria estat tan fàcil”, va insistir a dir. Un tràngol que Moreno no va trobar “lògic” i que creu que és “esperpèntic”. “Malgrat tot, l’1 d’octubre votarem i guanyarem”, va afegir-hi.

Però el matí de declaracions a Mataró encara no s’havia acabat i a les dotze qui tenia hora amb el fiscal era el batlle d’Arenys de Munt. Joan Rabasseda va lamentar que mentre que la justícia ha actuat tan acceleradament contra els alcaldes que han donat suport a l’1-O, “els expedients de casos de corrupció s’acumulen des de fa anys sense resoldre’s”. Sobre el que pugui passar en els pròxims dies, Rabasseda es mostra prudent. “Costa fer pronòstics, perquè la realitat està superant la ficció i el Piolín del port de Barcelona no hagués sortit ni a les millors pel·lícules de Berlanga”, va dir amb ironia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia