Política

Preocupació a la cúpula dels Mossos perquè l’ordre de precintar col·legis electorals comporti problemes d’ordre públic

Alts comandaments de la policia catalana es reuneixen aquest dimarts a la tarda per analitzar l’última instrucció de la Fiscalia

Temen que la mesura de precintar els col·legis acabi comportant més danys dels que es volen evitar

Els Mossos d’Esquadra veuen amb molta preocupació la instrucció de la Fiscalia que els ordena precintar, abans de dissabte, els centres designats com a col·legis electorals del referèndum de l’1 d’octubre. La cúpula del cos tem que aquest dispositiu podria comportar problemes d’ordre públic.

Els màxims comandaments dels Mossos d’Esquadra s’han reunit aquesta tarda per analitzar la instrucció que els ha remès la Fiscalia, que els ordena desplegar un “ampli dispositiu” policial per impedir que l’1 d’octubre es voti, fins i tot en un radi de cent metres dels centres de votació.

Segons fonts de al cúpula policial catalana citades per Efe, els caps del cos han expressat que les últimes directrius del ministeri públic per impedir l’1-O podrien desembocar en greus desordres públisc.

Fonts consultades per l’ACN recorden que sempre han donat compliment a les instruccions de la Fiscalia, però es pregunten com donar compliment a aquesta ordre sense ser partícips d’un problema d’ordre públic.

Segons les fonts, la instrucció de la Fiscalia podria acabar comportant danys més importants dels que es pretenen evitar amb aquest tipus de mesures.

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, José María Romero de Tejada, té previst participar demà en una nova reunió convocada pel Fiscal Superior de Catalunya, al costat dels comandaments de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, en el marc de l’operatiu per impedir la celebració del referèndum de l’1-O.

Es preveu que en aquesta reunió la cúpula dels Mossos traslladi la seva preocupació sobre com donar compliment a l’última instrucció de la Fiscalia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia