Política

L’acte final del moviment Berguedà pel Sí omple la platea del teatre de Berga

Les entitats i els partits sobiranistes de la comarca tanquen la campanya pel sí a la capital

El conseller Mundó i els diputats Bonvehí i Castellà hi van participar

La darrera quinzena de setembre ha estat frenètica per als partits polítics i les entitats implicades en la campanya del Berguedà pel Sí, un moviment unitari d’àmbit comarcal a favor del sí a la independència de Catalunya. La campanya ha dedicat les darreres setmanes abans del referèndum a exposar les raons que tenen els catalans per creure en la independència i per votar-hi a favor l’1 d’octubre.

El primer acte es va dur a terme a Guardiola de Berguedà, el dia 16 de setembre, i va omplir el centre cívic del municipi.

Cinc dies després, el 21, la campanya es va traslladar al Local del Blat de Gironella, també ple a vessar, amb les intervencions del secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, o la diputada republicana Alba Vergés, entre d’altres.

Ahir, dimecres, la campanya va fer l’acte final a Berga, a l’escenari d’un Teatre Municipal ple a vessar. Entre els ponents, hi havia el diputat al Parlament Antoni Castellà o l’alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, entre d’altres. També hi eren els Trumlaires, que van amenitzar l’acte amb música d’acordió.

Una resposta massiva

Les entitats i els partits involucrats en la campanya han valorat molt positivament la resposta de la població. Lluís Escriche, coordinador comarcal de l’ANC, assegura que les sales plenes a Berga, Gironella i Guardiola són “un indicador del que pot passar diumenge”. En la mateixa línia, Montserrat Soler, d’Òmnium Berguedà, reconeix que els actes han fet que molta gent “perdi la por de votar i surti convençuda d’anar a votar l’1 d’octubre”.

La consellera Bassa, a Manresa

n.b

ERC Bages va celebrar ahir el seu acte central a la plaça de Sant Domènec de Manresa. Unes 400 persones van seguir els parlaments de l’alcalde de Fonollosa, Eloi Hernàndez –que va obrir l’acte–; la directora general de Joventut, Marta Vilalta; la diputada republicana Adriana Delgado; la portaveu del grup al Senat, Mirella Cortés; i la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa. La cap de cartell, però, havia de ser Marta Rovira, secretària general d’ERC. Hernàndez va informar a l’inici de l’acte que Rovira no hi podria participar “per motius d’agenda”. Els polítics van reafirmar que l’1-O “votarem” i van demanar “calma i serenitat” a la ciutadania: “Si us trobeu les forces d’ocupació als col·legis, respireu i compteu fins a mil abans de contestar o fer res”, va dir Cortés. Bassa, per la seva banda, va lamentar les “detencions polítiques que han patit els companys” i la repressió “desmesurada” del govern espanyol, davant la qual, va subratllar, “l’únic que podem fer és aportar solucions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia