Política

Procés sobiranista

1-O

Els advocats es mobilitzen per assessorar els electors

El Col·legi de l’Advocacia multiplica per vuit el contingent del torn d’ofici que estarà de guàrdia per a l’1-0

Prop d’un centenar de lletrats voluntaris faran tasques d’assistència als voltants en punts de votació

El Col·legi d’Advocats de Lleida s’ha activat per garantir que tothom qui vulgui votar avui ho pugui fer convenientment assessorat. El contingent de professionals del torn d’ofici s’ha multiplicat per vuit per evitar que els ciutadans quedin desatesos legalment en l’hipotètic cas que, al llarg de la jornada, s’acumulin les diligències policials i judicials. Així mateix, prop d’un centenar d’advocats s’han sumat a la iniciativa Advocacia per la Democràcia i, de manera voluntària, es distribuiran per diversos col·legis electorals per vetllar que els electors que ho desitgin puguin exercir el seu dret a vot sense interferències i sense veure els seus drets lesionats. A les comarques de Ponent i del Pirineu hi haurà gairebé 300 punts de votació aquest diumenge. En concret, seran 296 col·legis electorals en total, dels quals 93 estaran ubicats a l’Alt Pirineu i l’Aran. A Lleida ciutat, tot i l’oposició frontal del govern socialista d’Àngel Ros a col·laborar en la consulta i a cedir espais per poder celebrar el referèndum, hi ha una vintena de col·legis habilitats.

En aquest context, la crida a la participació en el referèndum ha mobilitzat molts sectors de la societat civil i, en aquest sentit, els advocats no han volgut ser cap excepció.

El Col·legi de l’Advocacia de Lleida ha posat de manifest que durant un cap de setmana convencional la dotació d’advocats que està de guàrdia al torn d’ofici per a tots els partits judicials és de vuit professionals i, en canvi, coincidint amb el referèndum de l’1 d’octubre, la dotació del torn d’ofici ha augmentat per sobre dels seixanta lletrats.

La mesura, prevista pel mateix deganat del Col·legi de l’Advocacia, respon a les especials circumstàncies de la jornada però també al fet que han estat diversos els lletrats col·legiats que han demanat poder estar de servei en una data tan assenyalada .

Els professionals que estaran de guàrdia aquest diumenge varien en funció de cada partit judicial. En el cas de Lleida, és on hi ha una assignació més notable d’advocats, més d’una vintena de col·legiats, però també a Cervera, Solsona i Vielha s’ha previst un reforç anormalment alt: en tots tres jutjats s’ha previst que hi hagi mitja dotzena d’advocats de guàrdia. També a Balaguer, Tremp i la Seu d’Urgell el reforç serà destacable.

LA XIFRA

780
advocats hi ha col·legiats al Col·legi de l’Advocacia de Lleida.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia