Política

Setge al procés sobiranista

1-O

Disparen balins als tancats a una escola de Manlleu

Hi va haver quatre ferits lleus

A Tarragona la Policía Nacional entra a un institut buscant “papereres blanques”

Hi va haver alguns incidents als locals electorals on s’havien posat en marxa iniciatives d’ocupació per evitar-ne el precintat. El més greu es va produir la nit de divendres a dissabte a Manlleu (Osona), on, segons va informar ACN, quatre persones que estaven tancades dins de l’escola Puig-Agut van ser objecte de ferides lleus després de rebre l’impacte de trets de balins.

Segons va detallar el Comitè de Defensa del Referèndum de Manlleu a l’ACN, els ferits es van produir en dos moments diferents. Primer, tres persones van rebre l’impacte dels trets d’una escopeta de balins, que procedien de l’edifici de davant de l’escola. Davant dels fets, van avisar els Mossos d’Esquadra i la policia local, que no en van poder localitzar el responsable. En marxar els agents del lloc dels fets, una quarta persona va rebre l’impacte de més trets. Cap afectat, però, no va requerir atenció hospitalària.

L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, va lamentar ahir en declaracions a l’emissora RAC1 els fets, que va assegurar que generen “por i crispació”.

La Policía irromp

A Tarragona, els alumnes i exalumnes de l’institut Martí i Franquès que ahir a la tarda assajaven, com és habitual, amb el grup de teatre Tornavís, van veure com irrompien al teatre del centre educatiu diversos agents de la Policía Nacional buscant “paperetes i papereres blanques”, en referència a les urnes de votació, segons va explicar el director de l’institut, Jean-Marc Segarra.

Segons Segarra, fins a 22 agents (sis de paisà) van irrompre al centre “sense ordre de registre, de males formes, cridant i amb insults”, generant alguna escena de tensió. “Vaig decidir trucar als Mossos d’Esquadra i es van enfadar en saber-ho, dient-me que aquí manen ells”, hi va afegir el director de l’institut. Finalment, després de parlar amb el director, que va negar la presència de material del referèndum a l’institut, els agents es van retirar. “Una cosa és la legalitat, però les males formes, per aquí no hi passo”, va sentenciar Segarra.

L’institut Martí i Franquès, que avui ha organitzat diverses activitats obertes a la ciutadania, es troba just al costat de la comissaria de la Policía Nacional. Diversos agents, de fet, ahir vigilaven el centre des de l’altra banda de la tanca del pati.

Ahir a Gavà (Baix Llobregat), uns desconeguts van llançar una pedra contra l’institut El Calamot, segons va informar l’agència Europa Press. Els responsables dels fets, a més a més, van increpar les persones que es trobaven concentrades a l’interior, on es desenvolupava des de divendres una marató de Parxís. Segons va denunciar el mateix institut a les xarxes socials, els desconeguts van realitzar a més pintades a favor de la unitat d’Espanya i van posar adhesius als vidres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia