Política

Procés sobiranista

1-O

Amposta blinda el pavelló

Tots els col·legis electorals es van traslladar per sorpresa al pavelló firal d’Amposta, que va quedar protegit pels veïns

Milers de persones es van concentrar ahir al pavelló firal d’Amposta per protegir el punt de votació, on es van concentrar per sorpresa nou meses electorals. Tot i que els veïns van passar la nit de dissabte en alguns col·legis electorals, com el Miquel Granell o el Soriano Montagut, i des de les cinc del matí a tota la resta, a les nou del matí es va fer públic que tots es traslladaven al pavelló firal, a excepció de les meses de la Lira Ampostina i la Unió Filharmònica. Una decisió, però, que feia dies que s’havia pres per tal de blindar el col·legi electoral i protegir les urnes. I així començava una jornada ludicofestiva paral·lela a la jornada de votació, la diada del pavelló. “Hi haurà paella per dinar i pizza i tindrem actuacions en directe”, anunciava per megafonia un membre de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Tots els carrers del voltant del pavelló es van tallar al trànsit, amb cotxes enmig entorpint totalment el pas, mentre que un grup d’ampostins estaven concentrats fora del pavelló i la resta a dins, fent llargues cues per votar. I una prova n’és que a dos quarts d’una del migdia ja havien exercit el dret a vot en el referèndum d’autodeterminació 4.500 persones. “On estan les paperetes, les paperetes on estan?”, cantaven els membres de la xaranga, quan es van disparar totes les alarmes a l’interior del pavelló firal en rebre l’avís que els furgons de la Guàrdia Civil s’acostaven al pavelló firal. “Tothom cap endins”, van avisar i van tancar totes les portes d’accés al pavelló firal. “Jo ja he votat, però avui toca passar el dia al pavelló firal”, explicava l’arrossaire i dirigent d’Unió de Pagesos, Rafel Verdiell. Va ser, però, un conat de crisi i passats quinze minuts les portes del pavelló firal van obrir-se novament. I els voluntaris a continuar amb la seua feina, amb una impressionant cadena humana per entrar centenars de botelles d’aigua. Mentre uns preparaven el dinar, altres bloquejaven l’entrada i s’asseguraven que cap infiltrat s’acostava a les meses electorals. “Estem fent un exercici de democràcia, cadascú que vote el que vulgui”, deia un veí.

Tot i l’alegria que es respirava al pavelló firal d’Amposta, les dures càrregues de la Guàrdia Civil a la Ràpita estaven en boca de tothom. “S’ha utilitzat una força militar contra la població, això és una massacre. Si algun estat es mereix que l’expulsen de la Unió Europea és l’espanyol”, va dir l’alcalde d’Amposta, el republicà Adam Tomàs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia