Política

Càrregues amb gasos a Aiguaviva

Van llançar gas lacrimogen als veïns que defensaven l’ajuntament amb un dinar

L’exrector de la UdG Pep Nadal, entre els deu ferits

L’alcalde d’Aiguaviva, Joaquim Mateu, ho definia ahir al vespre com una “salvatjada”. Més gràficament ho comparava amb una pel·lícula de terror o “d’aquells films en blanc i negre, quan entren els nazis”. Sense perdre la ironia, però molt conscient de la gravetat dels fets: “Una escena pròpia de les tiranies, no d’una democràcia.”

Els veïns d’ Aiguaviva , una localitat que no arriba als 800 habitants, defensaven la plaça de l’Ajuntament, on hi ha el col·legi electoral, entaulats fent una fideuada. A l’hora de la sobretaula, a quarts de quatre de la tarda, una quarantena de policies, un nombre que doblava el dels comensals, va irrompre a la plaça de l’Ajuntament per un carreró lateral, agafant per sorpresa les famílies, canalla i gent gran que hi havia en el dinar de germanor. La reacció de la gent va ser pacífica, amb les mans alçades i immòbils, fent de barrera i amb crits de “Votarem!” i “Fora”, quan la Guàrdia Civil els va atacar a cops de porra i després amb el llançament de gas lacrimogen.

La càrrega va provocar deu ferits, un dels quals és l’exrector de la Universitat de Girona (UdG) Pep Nadal, atès a l’hospital Santa Caterina. En conversa telefònica ahir, i encara al centre hospitalari, Pep Nadal relatava els moments de tensió viscuts a Aiguaviva: “M’han agafat, m’han tirat a terra i m’han començat a colpejar amb porres; després, m’han arrossegat i m’han deixat tirat. El que més repugnància i basques m’ha provocat”, continuava explicant Pep Nadal, que posava èmfasi en la bestialitat de l’acció, “ha estat el ‘Viva España’ que han cridat quan han marxat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia