Política

Procés sobiranista

1-O

Els grans sindicats criden a una aturada nacional per demà

La Taula per la Democràcia demana als ciutadans que es concentrin avui a les 12 a ajuntaments i centres de treball

Vaga general, aturada de país o mobilització nacional. Es podrà dir de moltes maneres, però el cert és que per demà, dimarts, hi ha convocada arreu de Catalunya una gran mobilització contra la repressió i a favor de les llibertats.

La Taula per la Democràcia va decidir anit convocar per avui, a les dotze del migdia, concentracions a davant dels ajuntaments del país i als centres de treball i fer una crida per a una gran aturada de país per demà, dimarts, tot coincidint amb la vaga general organitzada pels sindicats d’esquerres catalans (CGT, Intersindical-CSC, IAC, Ustec i COS). La intenció de l’aturada de país, no pas vaga general, però, és la mateixa: denunciar la repressió, defensar la democràcia i exigir la retirada dels cossos policials.

“No volem portar l’aturada dins les empreses ni limitar la protesta a l’àmbit laboral”, es justificava ahir Dolors Llobet, portaveu de CCOO a la Taula. “Convoquem tota la societat, patronals, empresaris, sindicats, treballadors, autònoms, entitats, institucions i tots i totes les ciutadanes de Catalunya a una aturada de país el dimarts dia 3 d’octubre”, explicaven a través d’un comunicat conjunt, de manera que “es visualitzi a totes les ciutats i viles la nostra mobilització”, deia Llobet.

Ahir a la tarda, representants de CCOO, la UGT, la Pimec, Òmnium i l’ANC es van reunir amb el vicepresident, Oriol Junqueras, a la seu de CCOO a Barcelona per trobar una resposta a la repressió d’ahir. A la Taula per la Democràcia també hi ha la USOC, la Cecot i entitats com FemCAT, Unió de Pagesos i la Confav. En total, hi ha 44 entitats.

Els sindicats d’esquerres que demà faran vaga general (CGT, Intersindical-CSC, IAC, Ustec i COS) també van acordar convocar, per demà, una manifestació a Barcelona que sortirà a les sis de la tarda del passeig de Gràcia amb la Diagonal que s’acabarà a la plaça de Catalunya.

LA DATA

14.11.2012
és quan es va celebrar l’última vaga general a l’Estat espanyol, convocatòria en què també van participar altres països.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els demòcrates, en pànic

Los Angeles
Martí Majoral
Portaveu d’Alerta Solidària

“L’amnistia evidentment no esborra la repressió patida”

Barcelona

El represaliat que no volia fer mal

Dosrius
estats units

Biden es declara capacitat per guanyar Trump tot i la desfeta en el debat

barcelona
estats units

El Suprem ratifica que es pot multar a persones sense llar per dormir al carrer

barcelona
judicial

La Fiscalia també demana l’amnistia per a Mas, Ortega i Rigau

barcelona
guerra a gaza

L’extrema dreta pressiona Netanyahu per fer la guerra a Hezbol·là

barcelona
CALONGE I SANT ANTONI

ERC vol retirar del govern un edil del PP investigat per un afer personal del 2008

CALONGE I SANT ANTONI
estat units

El Suprem dels EUA diu que la fiscalia es va sobrepassar en acusar als assaltants del Capitoli

barcelona